Jaz sem prevzela računovodstvo novo nastalega podjetja in se malo lovim zaradi tega bi prosila za vašo pomoč. In sicer me zanima kolikšen je zakonsko določen znesek za blagajniški maksimum, če trgovinsko podjetje mora dnevno polagat denar na TRR ter kako kako knjižim prenos blaga iz zalog med stroške. Najlepša hvala. lep pozdrav
Gloria
Blagajniški maksimum in drugo
Moderator: Mirko Zbačnik
Pravilnik o izplačilih iz blagajne in blagajniškem maksimumu govori takole:
(1) Imetnik transakcijskega računa ima lahko po zaključku blagajniškega poslovanja v svoji blagajni gotovino za gotovinska plačila do višine blagajniškega maksimuma.
(2) Višino blagajniškega maksimuma določi imetnik transakcijskega računa s splošnim aktom oziroma drugim dokumentom, predvsem glede na višino in vrsto izplačil v gotovini, ki jih opravlja in na oddaljenost od najbližjega izvajalca plačilnega prometa, pri katerem ima odprt transakcijski račun.
LP, rika
(1) Imetnik transakcijskega računa ima lahko po zaključku blagajniškega poslovanja v svoji blagajni gotovino za gotovinska plačila do višine blagajniškega maksimuma.
(2) Višino blagajniškega maksimuma določi imetnik transakcijskega računa s splošnim aktom oziroma drugim dokumentom, predvsem glede na višino in vrsto izplačil v gotovini, ki jih opravlja in na oddaljenost od najbližjega izvajalca plačilnega prometa, pri katerem ima odprt transakcijski račun.
LP, rika