kilometrina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pogorelc
Novinec
Novinec

kilometrina

Odgovor Napisal/-a pogorelc »

Mene pa zanima, ali je delavec upravičen do kilometrine dvakrat v enem dnevu. Delavec namreč pride ob 6h dela do 14h gre domov (6km) in zopet pride ob 15h.
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Za prihod na delo pripada delavcu nadomestilo za prevoz na delo, ne kilometrina. Če ga lahko uveljavi 2x zaradi deljenega delovnega časa, bi bilo pa zanimivo zvedeti. Morda ve kdo od obiskovalcev tega foruma, ali pa vprašajte na GZS. LP
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Po podatkih ki ste jih navedli dela delavec 12ur? Koliko ima delovnih ur tedensko? Mislim, da lahko te ure delite z osem in dobite delovne dni, na te pa obesite prevoz in prehrano.
grah
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a grah »

Delavcu lahko pripada za prevoz na delo tudi kilometrina (31 SIT/km)odvisno kar je bolj ugodno za delodajalca, če pa ima deljen delovni čas, pa mu morate poleg potnih stroškov pri plači obračunati tudi dodatek za deljen delovni čas.
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a vikak »

Mislim,da ni stvar v tem, kaj je ugodneje za delodajalca. Če ima delavec močnost prevoza na delo z javnim prevoznim sredstvom, se mu obračuna protivrednost vozne karte. Najugodneje za delodajalca in si upam trditi, tudi najbolj pravilno bi bilo, če mu povrnete protivrednost mesečne ob predložitvi potrdila o plačilu. Mi smo imeli javnega delavca, ki se je dvakrat dnevno vozil k nam na delo. Povrnili smo mu vrednost mesečne. Z delavsko mesečno se lahko prevaža neomejenokrat v dnevu. O tem je bilo na forumu že govora.
irenaj
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a irenaj »

Zanima me, če se lahko izplačuje kilometrina za prevoz na delo nižje, kot je po uredbi (velja kolektivna pogodba za kmetijstvo).
LP, Irena
Odgovori