Postopno plačevanje upravitelja-odprte terjatve še iz l.2002

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Postopno plačevanje upravitelja-odprte terjatve še iz l.2002

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Veliko sodelujemo z upravitelji, ki so samo posredniki in ne odgovarjajo za poplačilo terjatev etažnih lastnikov. Z nekaterimi imamo zato sklenjeno pogodbo o sodelovanju, na podlagi katere jim plačamo določen % od vsakega računa, oni pa prevzamejo izterjavo računov nase, nam pa plačajo račune v celoti.
Z enim od upraviteljev pa smo podpisali pogodbo o sodelovanju šele letos. Za pretekla leta pa je odprtih še kakih 15 računov, ti računi so večinoma poravnani, pri vsakem pa ostaja odprto od 100 do 500 tolarjev. Ker je kartica stranke zelo nepregledna me zanima ali je mogoče, da te zneske kar odpišemo (za 3 leta to skupaj znese 3.000,00 sit), ko pa bodo oni plačevali račune iz preteklih let, to knjižimo na prihodke: lahko se namreč zgodi, da če oni ne bodo prejeli denarja od lastnikov stanovanj in bodo šli v tožbo, da bomo plačila omenjenih računov prejemali še več let. Ima kdo podobne izkušnje in tudi sodeluje z upravitelji? :?: Jaz sem jim predlagala, da nam za pretekla leta izstavijo račun (za recimo storitve izterjave) in bi potem znesek kompenzirala, vendar oni na to ne pristanejo. :roll:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Morda bo pa danes kdo podal komentar na tole temo :) 8)
Odgovori