napačno obravnavan račun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

napačno obravnavan račun

Odgovor Napisal/-a pamps »

Podjetje je v aprilu prejelo račun za opremo. Račun je bil obravnavan kot vsi ostali, vstopni ddv je bil upoštevan ob prejemu računa, tudi plačilo je že bilo realizirano. Danes so ugotovili, da ta oprema ni njihova, nabavil jo je eden od delavcev za svojo uporabo, dobavitelj pa je pomotoma izdal račun na firmo. Zdaj iščejo rešitev. Ima kdo kakšen predlog?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz bi zaprosil za dobropis, kupnino pa vrnil na njihov račun. Tako boste rešili vse. Knjižbe bodo s dobropisom stornirane, DDV poročate v prilogi (popravek za obdobje računa), plačilo pa vrnete. Ni kaj komplicirat!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Delavec naj vam plača, vi pa od drugega podjetja zahtevajte dobropis in naj oni izstavijo račun delavcu, kot bi morali.

Mirjana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Uh, brzina, hitri prsit, možgani že na morju! Kupnino naj vam vrne dobavitelj, ne vi njemu! :oops:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Hvala obema. Jaz sem jim predlagala podobno, vendar jim ni bilo všeč, kar sem predlagala, zato sem zaprosila še za vaša mnenja.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

A podjetje ne preveri računa, ki ga plača? Tudi jazu bi lahko nabavil kaj na račun te firme.

Če slučajno vi kaj nabavljate od te firme, bi lahko to "preplačilo" upoštevali v nadaljnih računih. Seveda, bi mogoče moral tu dobavitelj obračunati DDV od predplačil, če ne bi bila nabava v istem mesecu.
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Račune preverjajo, tako so tudi ugotovili napako. So pač malo počasnejši. Včeraj, na primer, smo reševali problem "v predalu pozabljenega" računa iz decembra lanskega leta. Ugibam, kaj bodo našli jutri, morda datum prejema blaga za tisti decembrski račun.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

... d ne bodo našli utopljene zlate ribice.
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

ha, ha, ha....danes, jutri pa :sneodobren: , če jo res najdejo .......
Odgovori