Prispevek soiz?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jankom
Nov član
Nov član

Prispevek soiz?

Odgovor Napisal/-a jankom »

Pozdravljeni! Imam odprt s.p. in knjige si zadnja dva meseca vodim sam! Na davčno sem poslal dopis, da si knjige vodim sam (enostavno knjigovodstvo, nisem davčni zavezanec )! Zanima me če bi moral dobivat sedaj domov prispevke za soc. varstvo ter članarino zbornice? Za enkrat tega ne dobivam, ter plačujem kar na enak sklic ter enako vsoto kot mesece nazaj! Pred tem mi je vodla računovodkinja knjige in mi je ona pisala virmane za plačilo teh prispevkov! Torej ali moram še kaj javit na davčno? HVALA
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Pozdravljeni.

Če niste popoldanec, potem si morate obračunati prispevke sami, od katere osnove jih obračunate, pa je odvisno, od tega, koliko dobička ste imeli.
Naredite obračun prispevkov za vsak mesec in spišete štiri "virmane", pri katerih ima vsak virman drug sklic.
Kar se tiče DURS-a, vam ne bodo poslali ničesar, kar se prispevkov tiče, razen po izdaji odločbe obvestilo od katere osnove morate obračunavati prispevke.

Upam, da sem kaj pomagala. :)

Lep pozdrav vsem :wink:
jankom
Nov član
Nov član

Imam popoldansko obrt, ter mesečno plačujem soc.prispevk 610,00 SIT ter članarino gospodarske zbornice 5.278,00 SIT! Kaj pa če se te cifre spremenijo, kako bom to vedel?
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Cifre so se - žal - že spremenile:
- prispevek za PIZ je od 1.3.2005 (prvo nakazilo 15.4.2005) 5.579 SIT (prej je bil 5.278 SIT);
- prispevek za zdrav. zav. je od 1.4.2005 (prvo nakazilo 15.5.2005) 642 SIT;
- članarino obrtni zbornici pa preverite pri vaši zbornici.
Zneski so objavljeni na strani DURS-a ali pa berite računovodja.com. :spomezik:
LP
Anela
jankom
Nov član
Nov član

Ups! Dej prosm povejte mi kako se sedaj to zadevo reši? HVALA
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Doplačajte razliko.

Mirjana
jankom
Nov član
Nov član

Kaj nakažem isto kot bi plačal prispevek, vendar kot vsoto vpišem razliko kolikor sem majn plačal, ter pod namen vpišem poravnava? Bo tko vredu?
adut
Super računovodja
Super računovodja

Ja.

Mirjana
jankom
Nov član
Nov član

OK! Hvala za pomoč, sem uredil! Sicer je tko, da članarina gospodarske zbornice se je spremenila 1.3.05 prvo nakazilo 15.4.05 torej sem moral poravnat za dva meseca! Prispevek za socialno varnost se je pa spremenil z 1.5.05 torej prvo nakazilo na današnji dan, sepravi mi ni bilo treba nobene poravnave :D ! Članarino obrtne zbornice pa ne plačujem :lol: !
Še to bi rad vprašal, a je to samo na našem koncu ali je tako povsot, da teh položnic za soc.varstvo ter članarino ne pošiljajo, torej moramo sami sledit spremembam! HVALA
adut
Super računovodja
Super računovodja

Tudi pri nas je tako.
Pa še akontacije davka moramo sedaj sami spremljat. Saj tiste, ki so vsak mesec, niso hude. Se pa zgodi, da kakšna trimesečna uide.

Mirjana
Odgovori