Prispevek soiz?
Moderator: Mirko Zbačnik
Prispevek soiz?
Pozdravljeni! Imam odprt s.p. in knjige si zadnja dva meseca vodim sam! Na davčno sem poslal dopis, da si knjige vodim sam (enostavno knjigovodstvo, nisem davčni zavezanec )! Zanima me če bi moral dobivat sedaj domov prispevke za soc. varstvo ter članarino zbornice? Za enkrat tega ne dobivam, ter plačujem kar na enak sklic ter enako vsoto kot mesece nazaj! Pred tem mi je vodla računovodkinja knjige in mi je ona pisala virmane za plačilo teh prispevkov! Torej ali moram še kaj javit na davčno? HVALA
Pozdravljeni.
Če niste popoldanec, potem si morate obračunati prispevke sami, od katere osnove jih obračunate, pa je odvisno, od tega, koliko dobička ste imeli.
Naredite obračun prispevkov za vsak mesec in spišete štiri "virmane", pri katerih ima vsak virman drug sklic.
Kar se tiče DURS-a, vam ne bodo poslali ničesar, kar se prispevkov tiče, razen po izdaji odločbe obvestilo od katere osnove morate obračunavati prispevke.
Upam, da sem kaj pomagala.
Lep pozdrav vsem
Če niste popoldanec, potem si morate obračunati prispevke sami, od katere osnove jih obračunate, pa je odvisno, od tega, koliko dobička ste imeli.
Naredite obračun prispevkov za vsak mesec in spišete štiri "virmane", pri katerih ima vsak virman drug sklic.
Kar se tiče DURS-a, vam ne bodo poslali ničesar, kar se prispevkov tiče, razen po izdaji odločbe obvestilo od katere osnove morate obračunavati prispevke.
Upam, da sem kaj pomagala.
Lep pozdrav vsem
Cifre so se - žal - že spremenile:
- prispevek za PIZ je od 1.3.2005 (prvo nakazilo 15.4.2005) 5.579 SIT (prej je bil 5.278 SIT);
- prispevek za zdrav. zav. je od 1.4.2005 (prvo nakazilo 15.5.2005) 642 SIT;
- članarino obrtni zbornici pa preverite pri vaši zbornici.
Zneski so objavljeni na strani DURS-a ali pa berite računovodja.com.
LP
- prispevek za PIZ je od 1.3.2005 (prvo nakazilo 15.4.2005) 5.579 SIT (prej je bil 5.278 SIT);
- prispevek za zdrav. zav. je od 1.4.2005 (prvo nakazilo 15.5.2005) 642 SIT;
- članarino obrtni zbornici pa preverite pri vaši zbornici.
Zneski so objavljeni na strani DURS-a ali pa berite računovodja.com.
LP
Anela
OK! Hvala za pomoč, sem uredil! Sicer je tko, da članarina gospodarske zbornice se je spremenila 1.3.05 prvo nakazilo 15.4.05 torej sem moral poravnat za dva meseca! Prispevek za socialno varnost se je pa spremenil z 1.5.05 torej prvo nakazilo na današnji dan, sepravi mi ni bilo treba nobene poravnave
! Članarino obrtne zbornice pa ne plačujem
!
Še to bi rad vprašal, a je to samo na našem koncu ali je tako povsot, da teh položnic za soc.varstvo ter članarino ne pošiljajo, torej moramo sami sledit spremembam! HVALA
Še to bi rad vprašal, a je to samo na našem koncu ali je tako povsot, da teh položnic za soc.varstvo ter članarino ne pošiljajo, torej moramo sami sledit spremembam! HVALA