izplačilo potnih stroškov za tujino nad 100.000 SIT

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jelka1
Novinec
Novinec

izplačilo potnih stroškov za tujino nad 100.000 SIT

Odgovor Napisal/-a jelka1 »

Nekje sem slišala, da je potrebno izplačilo potnih stroškov za tujino nad 100.000 SIT prijaviti Banki Slovenije. Ali morda kdo kaj ve o tem??
tessa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tessa »

Ja treba je poročati BS na obrazcu C.
Navodila dobiš na spletni strani Banke Slovenije
lp
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Obstajata dva možna načina in sicer:

1. Dvignete na banki z obrazcem 1450 devize in tam šifrirate, kaj je za dnevnice, kaj za potne stroške in ostale stroške in če delate tako morate imeti devizno blagajno in vam ni treba poračati Banki Slovenije, ker ji poračate že na obrazcu 1450.

2 Drug način pa je da konec meseca poročate Banki Slovenije na obrazcu C. Obrazec je na internetu in se lahko preko spleta prijavite in vam banka izda potrdilo.
Poroča se za vsa plačila, ki so bila plačana s SIT kot protivrednost za tujo valuto naprimer dnevnice, kilometrina, cestnine, plačilo hotelov itd.

Pozdrav

Vida
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

:?: Po katerem predpisu je to? Jaz sem šele letos na forumu zasledila, da je potrebno poročati o tem. Vedno sem bila prepričana, da je to potrebno samo v primeru, če se izplačuje potne stroške v tuji valuti. Tako smo nehote v prekršku -> kaj torej narediti za nazaj? Pa tudi ali je potrebno poročati o tem, če je nekdo šel večkrat na službeno pot v tujino ali če posamezna službena pot v tujino presega 100.000,00 sit ?
LP :?: :svprasaj:
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a 3739 »

To je Zakon o deviznem poslovanje.Ker smo mi majhni smo poklicali banko Slovenjie in dobili takšno pojasnilo.

Seveda poročati je treba če je mesečno več plačil kot 100.000.- SIT.Objavljeni so obrazci na Banki Slovenije. Če imate še vedno pomislike pokličite na Banko Slovenije oddelek za poročanje so zelo prijazni.

Pozdrav

Vida
lunatika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lunatika »

Meni še vedno ni jasno. Imam s.p.ja, ki si obračunava vse potne naloge v SIT. Kot jaz razumem 2.točko, podjetje poroča o SIT protivrednosti, ki jo nakaže banki za nakup deviz, če se izplača potni nalog v valuti. Kako delate drugi?

OOps, našla sem novo navodilo.
Tu je link na BS:
http://bsi.si/html/zakoni_predpisi/p_20 ... _2398.html
Odgovori