račun iz srbije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

račun iz srbije

Odgovor Napisal/-a aj »

-prejeli smo račun iz Srbije za revijo drvotehnika.
-kaj je z DDV;ali ga moram oračunati in plačati; obrazec DDV-O 35 IN 46?
-na računu ni obračunan njihov DDV.
-če se slučajno še komu ljubi malo razmišljati.Pa saj nimate kaj razmišljati, ko pa tako veste, samo jaz nisem prepričana.
-lep dan-korošica. :spomezik:
Meditax
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Meditax »

Kot mi je znano imajo v Srbiji od 1.1.05 tudi uveden DDV, tako da bi morali obračunati DDV že v SCG. Nikoli pa ne veš - morda je pa pri njih časopisna dejavnost oproščena. a nimaš nobene klavzule na računu?!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ampak revija se šteje kot material in zato je to uvoz in ne opravljena storitev. Torej, bi se morala cariniti in carina obračuna tudi DDV :)
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

-na računu ni nobene klavzule, davek pa tudi ni obračunan; sedaj pa ne vem kako poknjižiti, bi pa že morala. Prosim še za mnenja.
(dokument ima številko računa,datum, valuto in besedilo pretplata na revijalni list DRVO-tehnika)
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

-še enkrat klic na pomoč!!!!!(mogoče pa je le kdo imel podoben primer) :oops:
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

-še enkrat klic na pomoč!!!!!(mogoče pa je le kdo imel podoben primer) :oops:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Aj, če piše predplata ali je to sploh že končni račun ali je samo dokument, na podlagi katerega boste izvedli plačilo? Vprašajte dobavitelja. :)
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

-to je že končni račun. Od istega dobavitelja smo zopet prejeli račun in sicer za oglas u reviji DRVOTEHNIKA, pa o DDV ni sluha ne duha.Prosim pomoč g. LOTICA. Hvala vam za razmišljanje.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Aj, jaz še vedno mislim glede revije, da je to UVOZ materiala (to ni EU!), zato bi se morala revija, ko bo poslana v Slo, cariniti in se takrat tudi obračuna DDV(hkrati s varinskimi dajatvami). To je po mojem mnenju povsem enako kot takrat, ko mi uvozimo material s Hrvaške - ne glede na količino in vrednost se CARINI.
Kar pa se tiče oglasa v reviji - če lahko tovrstno storitev uvrstite v 17.člen, 3. odstavek, vi obračunate DDV - če pa ne, se šteje, da je storitev opravljena tam, kjer je sedež izvajalca (in se torej DDV ne obračuna). Prejšnji teden sem bila na seminarju DDV in se mi zdi, da je predavatelj dal ravno tak primer in je rekel, da se na oglas, objavljen recimo na Hrvaškem v hrvaški reviji, DDV ne obračuna. Žal pa v gradivu ni takega primera in zato nisem popolnoma prepričana. V 17.členu, 3.odst. 2.točka: ekonomsko propagiranje -> če je oglaševanje to, je potrebno obračunati DDV, sicer ne.
Upam, da je moje razmišljanje vsaj v majhno pomoč. Tale DDV je res kompleksna zadeva, ki naj bi jo obvladali poleg množine ostalih. LP :)
Odgovori