Kaj pa če je dolžnik totalno zabluzil?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Bojana30
Novinec
Novinec

Kaj pa če je dolžnik totalno zabluzil?

Odgovor Napisal/-a Bojana30 »

Včeraj me je klicala gospa in mi razložila, da je fant, kateremu sem poslala opomin pred tožbo čisto zabredel, da je drogeraš in da naj ga gremo iskat na Metelkovo!!! Sem jo prav previdno povprašala, če je njegova mama, je rekla da ne in ni hotela nič komentirati kdo je (predvidevam da partnerka). Pravi, da so bili že na vratih rubežniki, pa da mu nimajo kaj vzeti.

Torej, se lahko obrišemo pod nosom za naš denar? Imate take izkušnje?

Hvala in lp!
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

MISLIM DA RES LAHKO POZABITE V TEM PRIMERU DENAR. ČE NE DELA, ČE NIMA PREMOŽENJA, ČE NIMA NIČ, BOSTE IMELI SAMO STROŠKE, PA NIČ DRUGEGA
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Lahko da je fant res čisto zabredel, žal je čedalje več podobnih primerov, lahko pa se tudi izogiba plačilu in je partnerko nagovoril naj vam pove tekst, ki ste ga slišali, v upanju, da ga ne boste več morili. Kolegica, ki se ukvarja z izterjavo v nekem večjem podjetju, je nekoč povedala, da imajo ljudje vse mogoče izgovore in povedala kar nekaj podobnih primerov kot je vaš (droga, alkohol, zapustil me je, mene in otroka in izginil neznano kam), v nadaljnem postopku pa se je mnogokrat izkazalo, da so bili vse samo izgovori. Vedno pa tudi ne in če je izjava gospe, ki vas je klicala, resnična, se bo zgodilo to, kar je napisala tisdno.
Tinkaa
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tinkaa »

Ljudje res iščejo vse mogoče izgovore, da bi se izognili plačilu. Poznam primer ko je fant odpru d.o.o. vložil 2,100.000 kapitala si dal še 700.000 posojila in vse po domače zagonu... da obveznosti ni poravnal je pa rekel, da če bi bil denar ne blo problema... ko je bla vložena izvršba pa je samo TRR zaprl.
Odgovori