IN,ČE NE IZPLAČA KAJ NAJ NAREDIMO?MI REDNO ZAPOSLENI GA NISMO DOBILI OD LETA 2000 TAKO DA SPLOH NE VEMO KAJ JE TO REGRES???
REGRES 2005
Moderator: Mirko Zbačnik
REGRES 2005
ZANIMA ME DO KDAJ MORA DELODAJALEC IZPLAČAT REGRES ZA LETO 2005?
IN,ČE NE IZPLAČA KAJ NAJ NAREDIMO?MI REDNO ZAPOSLENI GA NISMO DOBILI OD LETA 2000 TAKO DA SPLOH NE VEMO KAJ JE TO REGRES???
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ni važno, kakšen je status firme, pripada vsekakor. če ga niste prejeli od leta 2000, pojdite po nasvet k inšpektorju za delo in verjetno bo treba vložiti tožbo. Inšpektor, kolikor mi je znano, bo dal pravi nasvet, da kaj ne zalomite.
Izplčati ga mora do 1. julija, v priemru likvidnostnih težav di 1. novembra.
Izplčati ga mora do 1. julija, v priemru likvidnostnih težav di 1. novembra.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Včeraj sem izvedela za en primer, ko je delavec bil zaposlen dve leti (vključno do včerja) pri d.o.o., sedaj pa mu niso podaljšal pogodbe. Podjetje mu ni v teh dveh letih niti enkrat izplačalo regresa, letošnji dopust mu je ves ostal. Kaj lahko v tem primeru naredi. Ostali delavci so dobili izplačan regres v lanjskem in tudi v letošnjem letu.
Kaj pa je v primeru, ko ostaneš brez zaposlitve v petem mesecu nosečnosti? Ali ti pripada porodniška in v kakšni višini?
Hvala vsem za odgovore!
Kaj pa je v primeru, ko ostaneš brez zaposlitve v petem mesecu nosečnosti? Ali ti pripada porodniška in v kakšni višini?
Hvala vsem za odgovore!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Zberite se skupaj pri odvetniku, pobasajte (če imate) kopije zahtevkov in na sodišče, da vam iztoži izvržbo iz TRR. In dokažite temu direktorju, da za vas pa obstaja zakon, če pa zanj ne, je pa njegova stvar, ne vaša.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko