TROŠARINE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
eu
Nov član
Nov član

TROŠARINE

Odgovor Napisal/-a eu »

Sem nova, pa me zanima kako,kdaj, od česa in kam se obračunavajo, plačujejo trošarine! Lp
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Torej plačujejo se od alkoholnih pijač od električne energije in sedaj aktualno do cigaret.

http://carina.gov.si/slov/trosarine/tros_spl.htm

na temle linku pa so vsi obrazci ko je trošarino potrebno obračunati. tudi višina trošarine in vse kar je potreno vedeti
miska
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a miska »

Jaz sem ponavadi za cigarete pobarala kar Tobačno Grosist, imajo že pripravljene obrazce in navodila, tako je bilo še leto nazaj...poizkusi :szardi: :ssirok:
eu
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a eu »

Kako pa je z alhkoholnimi pijačami, ki jih kupujemo od slo. dobaviteljev?
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Na pa smo tam.

Vedno sem delala trošarino preko carina.gov.si strani - imajo obrazec vse cigarete itd itd.
kratko in enostavno

Danes se pa spravim delat trošarino in povsod vem da so cigarete XY (brez reklame) 30 sit dražje kot so bile na tem obrazcu kjer piše da je nov in osvežen na dan 4.7.2005 pa piše da je razlika v ceni 0,00 sit.

Pa prav povsod so se podražile za 30 sit?
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a matica »

Trošarina za alkoholne pijače je že vračunana v ceni izdelka (npr. vodka) in je ni potrebno posebej prikazovati. Načeloma se trošarina plača le od proizvodnje alkoholnih pijač... torej toliko kot proizvedeš, toliko plačaš.
Če je recimo v 1L vodke 40% alkohola, se plača trošarina 666 sit na liter te pijače. Ampak samo v primeru proizvodnje. Slovenski proizvajalci zato trošarino vračunajo v sam izdelek.

LP, vesna
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Aja, pa še to.... Če nisi proizvajalec, potem ni potrebno obračunavati trošarine od alkoholnih izdelkov... ker nisi trošarinski zavezanec.

LP
mark222
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mark222 »

Mene pa zanima naslednje. Za poskusno serijo bi uvozil vodko, ki ni iz EU. Koliko znaša % carina in ali imam poleg trošarine in davka še kake druge dajatve. Hvala. LP. Mark.
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Po moje je v uvoženi vodki že vračunana trošarina, vendar je najboljše da se pozanimaš kar na carinskem uradu. Tam bodo najboljše vedeli. :spomezik:

LP, Matica
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Tudi mene zanima ali je trošarina že vračunana v ceni, če gre kupec v Avstrijo in tam kupi naprimer Wisky. Seveda samoobdavčitev naredimo kako pa je s trošarinami. Ali mogoče kdo ve kaj o tem.

Hvala

Vida
Odgovori