DDV za stroške nočitev in ostalo naših serviserjev
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV za stroške nočitev in ostalo naših serviserjev
Tuji firmi na Švedskem bomo zaračunali stroške nočitve in nastavitve, ki jih je imel naš serviser pri njih.
Ali mogoče lahko pomagate kako v tem primeru ravnamo z DDV.
Ali vem prav, da bi se monter moral na Švedskem registirati za DDV in tam obračunati DDV-
Zaračunamo jim tudi stroške zavarovanja za opremo, ki smo jo dobavili. Ali se to obravnava kot prevozna storitev in so po 13. točki 31 člena ZDDV oproščene obračuna DDV
Prosim pomagajte z vašimi izkušnjami
Vida
Ali mogoče lahko pomagate kako v tem primeru ravnamo z DDV.
Ali vem prav, da bi se monter moral na Švedskem registirati za DDV in tam obračunati DDV-
Zaračunamo jim tudi stroške zavarovanja za opremo, ki smo jo dobavili. Ali se to obravnava kot prevozna storitev in so po 13. točki 31 člena ZDDV oproščene obračuna DDV
Prosim pomagajte z vašimi izkušnjami
Vida
Ja mi se ukvarjamo izključno s storitvami montaže v EU. Mi račune za nočitve plačujemo sami jih ne zaračunavamo kupcu. V vašem primeru bi ta račun z Švedskim DDV zaračunala naročniku seveda brez našega DDV. Saj je storitev bila opravljena na Švedskem, gre za neko vrsto prefakturiranja. Glede registracije pa vam ni potrebna.
Hvala lepa za odgovor
Tudi jaz sem predlagala, da ne kompliciramo in da vse stroške vljučimo v eno postavko in zaračunamo naprimer samo stroške montaže. Prosim pa vas da mi potrdite ozr. sporočite kako z DDV.
Naše podjetje opravi montažo v Švedskem. (kateri členi ddv in kako postopate vi)
Hvala za sodelovanje
Vida
Tudi jaz sem predlagala, da ne kompliciramo in da vse stroške vljučimo v eno postavko in zaračunamo naprimer samo stroške montaže. Prosim pa vas da mi potrdite ozr. sporočite kako z DDV.
Naše podjetje opravi montažo v Švedskem. (kateri členi ddv in kako postopate vi)
Hvala za sodelovanje
Vida