Vnaprej hvala za odgovore in
Nakazilo plače
Moderator: Mirko Zbačnik
Nakazilo plače
Pri nas nakazujemo za s.p. neto plačo, malico in prevoz na delo z enim nalogom, za d.o.o. pa vsako reč posebej (naredimo 3 naloge). Že od nekdaj tako delamo, ampak nikjer nisem videla napisano, da tako mora biti. Ali bi lahko tudi za d.o.o. vse tri postavke nakazali z enim nalogom? Nekateri delavci bi to radi, zaradi limita na osebnem računu, ker menda nekatere banke pri odobritvi limita upoštevajo samo neto plačo, povračil pa ne.
dan! Alena
Kaj imate samo enega delavca ali jih je na d.o.o. več?
Čim jih je več, lahko nakazujete z enim nalogom neto plače, z drugim pa (skupaj za vse) povračila stroškov (pod šifro 32). Na banko gre seznam (po novem lahko tudi elektronski) koliko kateremu na osebni račun.
Ker imam ne samo več delavcev, ampak tudi različne banke, obračunam stroške (šifro 32) samo pri eni banki. V bistvu mi že program za plače izdela le en virman (za vse malice in prevoze - s šifro 32). Statistiki je zadoščeno, zakaj bi komplicirali še naprej.
Pozdrav!
Čim jih je več, lahko nakazujete z enim nalogom neto plače, z drugim pa (skupaj za vse) povračila stroškov (pod šifro 32). Na banko gre seznam (po novem lahko tudi elektronski) koliko kateremu na osebni račun.
Ker imam ne samo več delavcev, ampak tudi različne banke, obračunam stroške (šifro 32) samo pri eni banki. V bistvu mi že program za plače izdela le en virman (za vse malice in prevoze - s šifro 32). Statistiki je zadoščeno, zakaj bi komplicirali še naprej.
Pozdrav!
Anela
Anela, plače delamo za več delavcev za različne stranke. Problem ni bil zaradi dela samega, ker imamo tudi mi program, ki nam omogoča vse živo - n.pr. hiter izpis nalogov ali direkten uvoz v e-banko. Problem je bil, ker je ena delavka želela imeti večji limit in ji ni pasalo, da je plača nakazana posebej, povračila pa posebej. O.k., mi ji lahko izpišemo tudi skupaj, samo prav ni, ker gre za različne šifre nakazil.
Pa še kar mi ni jasno, zakaj pa za delavce pri s.p. ne rečejo nič, če nakažemo neto in povračila skupaj ma 40-29 (pri GB 89-29, tako hočejo).
Pa še kar mi ni jasno, zakaj pa za delavce pri s.p. ne rečejo nič, če nakažemo neto in povračila skupaj ma 40-29 (pri GB 89-29, tako hočejo).