Pozdravljeni,
Imam popoldanski s.p. in me zanima naslednje.
Ko grem na službeno pot z osebnim avtomobilom (ki ni pisan na s.p.) si napišem potni nalog kjer sta seveda izplačevalec in prejemnik potnih stroškov ista oseba - torej jaz.
Ali moram tudi pri prejemniku potnih stroškov napisati svoje ime z oznako "s.p."?
Po koncu potovanja naredim obračun kilometrine, cestnine in parkirnine ter ta znesek vnesem v Knjigo prihodkov in odhodkov v rubriko "Ostali stroški".
Ali moram ta znesek nakazati na moj osebni račun, saj sem plačeval z gotovino? V nasprotnem primer je treba verjetno beležiti prenos denarja iz gospodinjstva v podjetje (in morda narediti še pobot ?)
Hvala za odgovore.
Izplačevalec enak prejemniku potnih stroškov
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Dirty_Harry
- Začetnik

Zanimivo vprašanje, to o prejemniku. Nikoli nisem razmišljala, kako je pravilno, jaz povsod vpišem s.p.
Knjižim enako tudi jaz.
Ni vam treba nič nakazovat na vaš osebni račun, ker itak lahko dvigujete denar iz poslovnega računa kot želite. Imate pa prav, da se v nasprotnem primeru zavede tak potni nalog v evidenco pretokov med gospodinjstvom in podjetjem, vendar brez pobota. Pobot delate edino takrat, ko ne položite vseh gotovinskih prihodkov, ker ste jih porabili.
Mirjana
Knjižim enako tudi jaz.
Ni vam treba nič nakazovat na vaš osebni račun, ker itak lahko dvigujete denar iz poslovnega računa kot želite. Imate pa prav, da se v nasprotnem primeru zavede tak potni nalog v evidenco pretokov med gospodinjstvom in podjetjem, vendar brez pobota. Pobot delate edino takrat, ko ne položite vseh gotovinskih prihodkov, ker ste jih porabili.
Mirjana