Pozdravljeni, rabim eno pojasnilo oziroma pomoč.
Imamo s.p. in d.o.o.. Na obeh podjetjih imamo zaposlene delavce. Službena vozila imamo registrirana na s.p. in d.o.o..
In sedaj: zaposleni se vozijo z vozilo iz s.p. in d.o.o.. - (katero vozilo je pač prosto) Pri tem imamo kar veliko težavo.
Potne naloge pišemo tam, kjer je zaposleni zaposlen.
Npr.: zaposlen na s.p. ; avto iz d.o.o.. Tu se začne vprašanje?
Kako je pravilno, saj je policaj ustavil zaposlnega in pravi, da mora biti nalog iz d.o.o., ker je tam registriran. Iz davčnega vidika, pa mora biti nalog napisan tam, kjer je zaposlen.
Kako to urediti? Ali so to medsebojne najmne pogodbe avtomobilov, katere so naj v vozilo oziroma izjave, da se dovoljeje prevoz z tem vozilom?
Kaj je najboljše in kako to rešiti. Prosim vas za čimhitrejšo pomoč!
Potni nalogi-nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
Najlaže bi bilo, da se vozi zaposleni na s.p-ju z avtom ki je od s.p-ja, vendar verjamem, da je v praksi seveda to težko izvedljivo. Zato bi bila mogoča rešitev s pogodbami. Pa ne vem če bi bile najemne pogodbe ravno dobra rešitev (mogoče pa tudi). Bolje bi bilo, da imajo zaposlenci v avtomobilih pooblastila, da avtomobile lahko vozijo. Potni nalog v avtomobilu se glasi na firmo v kateri je ZAPOSLEN, pa seveda pogodbo o uporabi vozila zraven v avtu. Evidenca o prevoženih kilometrih za posamezen avto bo tako vsebovala, tudi namesto zaposlencev, imena ljudi, ki niso zaposleni v družbi (upravičeno, ker obstaja pogodba), za uporabo pa fakture sem in taj. Iz s.p.-ja na d.o.o. in obratno.
V vsakem primeru, je potrebno voditi evidenco o prevoženih kilometrih, ker kakor sem razumela imate službene avtomobile.
Nekako tako. Bom še premislila.
Lp
V vsakem primeru, je potrebno voditi evidenco o prevoženih kilometrih, ker kakor sem razumela imate službene avtomobile.
Nekako tako. Bom še premislila.
Lp
Potni nalogi
Pozdravljeni,
Zahvaljujem se vam za pomoč-odgovor na moje vprašanje, kajti res imam težave pri evidentiranju potnih nalogov, tako, da bom v začetku upoštevala vaš nasvet: v vsako vozila bom dala pooblastilo.
Za vse dodatne rešitve-nasvete pa se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep dan vsem skupaj.
Zahvaljujem se vam za pomoč-odgovor na moje vprašanje, kajti res imam težave pri evidentiranju potnih nalogov, tako, da bom v začetku upoštevala vaš nasvet: v vsako vozila bom dala pooblastilo.
Za vse dodatne rešitve-nasvete pa se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep dan vsem skupaj.