KOOPERANT - UPORABLJA NAŠE SL. VOZILO

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

KOOPERANT - UPORABLJA NAŠE SL. VOZILO

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Sodelujemo z osebo, ki ima svoje podjetje in nam tudi za vsako opravljeno storitev izstavi račun. Pri svojem delu (za nas) pa uporablja občasno tudi naše službeno vozilo, kombi. Zanima me ali je dovolj, da je v pogodbi o sodelovanju navedeno, da lahko uporablja naše vozilo in mu ga damo v brezplačno uporabo ali bi mu morali zaračunati vsaj minimalno najemnino? Zanima me tudi, kdo si potem upošteva stroške cestnine: on, ki kombi uporablja ali mi, ki smo lastnik kombija.?
Za nas tudi uvaža in na carini reče, da je zaposlen v našem podjetju, saj sicer nima podjetja registriranega za to - na računu pa vseeno napiše uvoz materiala. :?
Včasih se lahko človek še tako trudi, da bi delal prav, ampak mu ne uspe :oops:
EGIPT
Nov član
Nov član

UPORABA VOZILA

Odgovor Napisal/-a EGIPT »

UPORABA VAŠEGA SLUŽBENEGA VOZILA JE ZA KOOPERANTA BONITETA,ČE GA UPORABLJA ZA SVOJE NAMENE.
ČE VOZI ZA VAŠE POTREBE JE POTREBEN POTNI NALOG ,KI MORA BITI IZDAN S STRANI VAŠEGA PODJETJA NA NJEGOVO IME,DA LAHKO TO VOZILO UPORABI
KOOPERANTU ZA TO NE PRIPADA NIKAKRŠNO POVRAČILO.RAZEN ČE STE V POGODBI DOGOVORILI NADOMESTILO ZA USLUGO PREVOZA(ČAS,KI GA PORABI ZA VOŽNJO).
LP VIKA
VIKA
l.tana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

kooperant-službeno vozilo

Odgovor Napisal/-a l.tana »

Kako pa prikažeš to boniteto, glede na to da ni zaposlen v podjetju ter da nima v podjetju tudi nobenih deležov?

Lp
Tana
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Kaj pa, da izstavite fakturo kooperantu za najem vozila?
l.tana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a l.tana »

Sej bi, ampak kaj ni tako, da moraš biti za to registriran?
Odgovori