obracun prispevkov s. p.
Moderator: Mirko Zbačnik
obracun prispevkov s. p.
Kaj menite o novem pojasnilu DURS o obračunu prispevkov za samozaposlene zavarovance za mesec julij 2005, objavljenem danes na tem forumu?
Kako bodo prispevki obračunani po novem - od avgusta dalje? Nisem preveč sledila spremembam.
Kako bodo prispevki obračunani po novem - od avgusta dalje? Nisem preveč sledila spremembam.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Iz objave na: http://www.racunovodja.com , glejte članek: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=809 .Samozaposleni zavarovanci in kmetje morajo prispevke za socialno varnost prvič obračunati in plačati od novih zavarovalnih osnov za mesec avgust 2005 (rok za plačilo in predložitev obračuna prispevkov davčnemu organu je 15. 9. 2005).
Bo dovolj?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Problem ni mesec, ker v pojasnilu DURS točno piše za kateri mesec velja, ampak v tem, da "banda" na DURS-u ali pa na Ministrstvu za finance (ne vem kdo je avtor) spet ni imela kaj početi, pa si je izmislila nove osnove za s.p.-je. Ste že primerjali, za koliko se spremenijo osnove za avgust. Za drobiž! Vprašanje koliko nas je pa že stal ta nov Zakon (delovne ure avtorjev), najbrž bodo izdane tudi nove odločbe vsem zavarovancem, pa še kaj se bodo spomnili. LP! 
Meni se zdi logično, da se prvič obračuna septembra za avgust, ni mi pa logično, da ste za 800 tisoč dobička dobili osnovo 163 tisoč. Na strani od Dursa so nove osnove za avgust 2005 in lepo piše, da če je dosežena osnova za leto 2004 do vključno 1.367.888 SIT, je bruto zavarovalna osnova 122.600,00, 163 tisoč pa je nad tem zneskom dosežene osnove v letu 2004. Predlagam, da malo povprašate na svoj Durs.
Pa še to - meni ni DURS poslal nobenega obvestila o višini osnove.
Lep pozdrav,
Meta
Pa še to - meni ni DURS poslal nobenega obvestila o višini osnove.
Lep pozdrav,
Meta