Vračilo blaga v 8 dneh

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Dirty_Harry
Začetnik
Začetnik

Vračilo blaga v 8 dneh

Odgovor Napisal/-a Dirty_Harry »

Pozdravljeni,

Kupec (npr. fizična oseba) ima zakonsko možnost vračila blaga v 8 dneh.
Kaj narediti v primeru, ko to zares stori?

Če je bil stranki poslan račun, menim da lahko račun storniram. Ali potrebujem še kakšno izjavo stranke, da lahko to naredim?

Ali je bolje pošiljati namesto računov predračune, ki jih ni potrebno knjižiti ter izstaviti račun šele po plačilu, saj v primeru vračila ni potrebno narediti nič.

Sem s.p. in vodim enostavno knjigovodstvo ter nisem zavezanec za DDV.

Hvala za odgovore.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

vračilo.

Odgovor Napisal/-a MG »

Če sem prav razumela pošiljate izdelke po pošti in ima stranka pravico vračila blaga v 8. dneh od prejema. Z blagom pa pošljete račun, ki ga stranka plača po položnici ??

Jaz bi ob primeru vračila blaga enostavno račun stornirala. Iz evidenc je razvidno, da račun ni bil plačan in da je blago bilo vrnjeno. Mesečni obračun DDV pa ob vračilu še tudi ni bil narejen.
Tudi če pošljete blago zadnjega v mesecu ga stranka vrne ob upoštevanju, da blago 2 dni tja in 2 dni nazaj najkasneje do 12. v naslednjem mesecu. Obračun DDV pa morato oddati do zadnjega v naslednjem mesecu. Torej imate še čas, da račun stornirate in ga ne upoštevate v obračunu DDV. Seveda pa mora biti podlaga za takšno ravnanje. Se pravi splošni pogoji nakupa, dokazilo o vračilu blaga...

Pozdrav vsem,

MG
Dirty_Harry
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Dirty_Harry »

MG havla.

Sem tudi sam tako mislil, pa nisem bil popolnoma prepričan. V bistvu je zadeva še bolj preprosta, ker nisem zavezanec za DDV.

Lp,

Damjan
hlh
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a hlh »

Zakonsko je vračilo blaga 15. dni.
hlh
Odgovori