Dopust

Odgovori
nonka
Nov član
Nov član

Dopust

Odgovor Napisal/-a nonka »

Zanima me, ali obstaja način, da zaposlenega "prisiliš", da izkoristi vsaj dva delovna tedna dopusta....pri nas kar puščajo dopust, ker ni dodatkov, če ni efektivnega dela....in bi radi še imeli nadomestilo za neizkoriščeni dopust.....ni pa problema s koriščenjem (koriščenje dopusta ne ovira poteka delovnega procesa)....hvala :?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Seveda jih lahko prisilite da izrabijo dopust. Jasno jim povejte, da jim dopusta ne boste izplačali in da jim bo propadel če ga ne bodo izkoristili do 30.6.2006.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

DOPUST

Odgovor Napisal/-a MG »

Če vam delovni proces dopušča se lahko odločite tudi za kolektivni dopust. Tako delavce prisilite, da gredo na dopust kar je po moje koristno za oba delavca in delodajalca. Vsaj na dolgi rok. Prepričana sem namreč da je povprečna letna storilnost ( koliko se kumulativno naredi v enem letu ) večja če ima delavec vsaj 2 tedna dopusta v kosu.

Kar se tiče dodatkov pa jih popolnoma raumem. Sicer ne vem kako vi računate dopust ampak če se dopust računa prav je delavec na izgubi samo za malico, prevoz in morebitne nadure. Vse ostalo bi se moralo šteti v osnovo za dopust. V nekaterih kolektivnih pogodbajh vzamejo povprečje zadnjih treh mesecev.

Mogoče pa lahko najdete neko kompromisno rešitev da bo volk sit in koza cela. Konec koncev denar ni vse. Dopust pomeni družina, zdravje .... to je pa tako za delavca kot dogoročno tudi za delodajalca nekaj vredno.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori