Prosim, če mi lahko kdo pomaga.
Zanima me, kako obračunate plačo?
Če ima delavec v pogodbi napisano, da bo prejemal minimalno plačo, to je bilo do sedaj 117.500,00 sit. Ali ste uskladitveni dodatek prišteli k tej
osnovi - minimalni plači - to se pravi 117.500,00 sit + dodatek, ali ste ga vključili v teh 117.500,00 sit.?
jaz sem imela obračunanga tako, da mi je z dodoatkom zdajšnja plača znašala bruto 117.500. Pri avgustovskem obračunu plač morate pa itak upoštevati to da se je min.plača povečala na 122.600 bruto.
Vem da je minimalna plača od avgusta 2005 naprej 122.600,00, samo preveriti sem hotela, če delam prav, saj tudi jaz obračunavam plačo tako kot tassika.
Kaj pa v tem primeru? Podjetje ima zaposlene delavce s 5. in 6. stopnjo izobrazbe. Plače imajo določene po SKPgd, kar pomeni, da tisti s 5. stopnjo morajo itak dobiti minimalno, ker je sicer dolčena izhodišščna plača nižja (111.419,00) - tem se bo torej plača povišala za 5.100,00 SIT kot je prav in bodo dobili po novem 122.600,00 SIT.
Moti me, da je tabela z izhodiščinimi plačami za SKPgd ostala za avgust nespremenjena oz. enaka kot je bila že mesece pred tem. Ali to pomeni, da so tisti s 6. stopnjo kaznovani in jim plača ne gre gor za 5.100,00 SIT?
Če pa dam tudi tem delavcem dodatek k plači 5.100,00 SIT imam naslednji problem. Plače se določajo po tabeli izhodiščnih plač za SKPgd, kar pomeni , da bodo tisti, ki so na novo zaposleni v avgustu s 6. stopnjo izobrazbe imeli plačo 132.984,00 SIT, ostali delavci z isto stpnjo izobrazbe, ki so v firmi zaposleni kakšen mesec več pa toliko in še dodatek 5.100,00 zraven, kar spet ni logično .....
Upam, da je kdo razumel v čem je problem in da mi bo sploh kdo odgovoril ........