odpravnina ob upokojitvi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bebo
Nov član
Nov član

odpravnina ob upokojitvi

Odgovor Napisal/-a bebo »

Zanima me sledeče. Iz zavoda bomo zaposlili starejšo osebo in me zanima, če ostane z nami do izpolnitva pogojev za upokojitev, ali ji moramo izplačati celotno odpravnino ob upokojitvi. Kaj pa v primeru, če se pogodba o zaposlitvi zaključi nekaj mesecev prej?

Hvala za odgovor,
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj

Re: odpravnina ob upokojitvi

Odgovor Napisal/-a dulem »

bebo napisal/-a:Zanima me sledeče. Iz zavoda bomo zaposlili starejšo osebo in me zanima, če ostane z nami do izpolnitva pogojev za upokojitev, ali ji moramo izplačati celotno odpravnino ob upokojitvi. Kaj pa v primeru, če se pogodba o zaposlitvi zaključi nekaj mesecev prej?

Hvala za odgovor,
1. DA, celotno
2. Takrat NE.

Pomembno je tudi kako ga boste zaposlili, če bo za določen čas se pač pogodba izteče in ni odpravnine seveda pred rokom upokojitve, če pa je za nedoločen čas pa je odpravnina če dela najmanj eno leto, ker je odpravnina za vsako dopolnjeno leto

Lp,

LP,
Slika
LP,
impkm
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a impkm »

Imam podobno vprašanje kot BEBO, vendar s to razliko, da je delavec zaposlen pri podjetju 36 let, vmes na začetku je 4 leta delal v Nemčiji. Tako bo v septembru 2005 dopolnil 40 let delovne dobe, upokojil se bo pa lahko šele februarja 2006, ko bo dopolnil 58 let starosti. Prinesel je odpoved, da želi prekiniti del.razmerje v oktobru 2005. Vmesni čas do februarja si bo sam plačeval prispevke oz. zavarovanje. Ali mu pripada odpravnina?? :?:

Hvala za odgovor.
Stanka
am
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a am »

V vašem primeru delavec ob prenehanju delovnega razmerja ne odhaja v penzijo, zato mu odpravnina ob upokojitvi ne pripada. Ker je pogodbo o zaposlitvi prekinil delavec, mu tudi odpravnina ob prenehanju pogodbe o zaposlitvi ne pripada.
Odgovori