Lp
Imam samo eno kratko vprašanje. Razmišljal sem kje naj se zaposlim, in spraševal kakšno plačo lahko pričakujem kot univ. dipl. ekon na področju rač&rev.
Plače so bile zelo različne od 120.000 -200.000 (v zelo bogatih firmah)neto .
Zanima me vaše mnenje koliko je po vašem mnenju pravična plača. In ali je bila moja odločitev prava ker sem se odločil za javni sektor za 160.000 neto plače.
Hvala za vaša mnenje in odgoore
plača v javnem sektorju
Moderator: Mirko Zbačnik
-
prometelko
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
Tudi jaz razlišljam o podobni odločitvi kot prometelko za javni sektor, stanje ja pač tako kot je imam tudi tako izobrazbo pa vidim, da bo še precej časa preteklo preden bom imdel plačo tako kot bi pričakoval.
Slobosti: plača je mala, napredovanje je bolj čudno, več ali manj pri vseh enako
Prednosti: Manj možnosti da izgubiš službo, za izobražeavnje je poskrbljeno, ni prehodega tempa dela
Žal pa je plača odločilni element, ki ti prinaša neko materialno varnost.
Res je težko v teh situacijah, upam da boš zadovoljen, pa kaj še kaj povej ko se bo slika zbistrila, saj boš samo ti vedel ali si storil prav ali ne.
Jaz nameravam z novembrom storiti isto.
Pa veliko uspeha in zadovoljstva pri novem delu.
Slobosti: plača je mala, napredovanje je bolj čudno, več ali manj pri vseh enako
Prednosti: Manj možnosti da izgubiš službo, za izobražeavnje je poskrbljeno, ni prehodega tempa dela
Žal pa je plača odločilni element, ki ti prinaša neko materialno varnost.
Res je težko v teh situacijah, upam da boš zadovoljen, pa kaj še kaj povej ko se bo slika zbistrila, saj boš samo ti vedel ali si storil prav ali ne.
Jaz nameravam z novembrom storiti isto.
Pa veliko uspeha in zadovoljstva pri novem delu.

LP,