prispevki samostojnega podjetnika
Moderator: Mirko Zbačnik
prispevki samostojnega podjetnika
Zanima me koliko je najnižja osnova za obračun prispevkov sp.A se res razlikuje od doo.Dobil sem 2 informaciji..in sicer ..da je 110.000..kar mi je nekdo rekel da ni res ,da to velja za doo in sicer za sp , da je višja in je nekje okrog 170.000.A mi lahko kdo malo pove o tem in koliko je prispevek za članarino ,ki je baje nujna...obrtna la kaj..Najlepša hvala že vnaprej za pomoč....
Najnižja možna osnova za s.p. je min.plača, ki bo za december 2003 111.484,00, za lastnika d.o.o. pa, če ni zavarovan na drugi osnovi, 151.985,30, ki je najnižja pokojninska osnova.
Za članarino obrtni zbornici je najmanj 1,8% od 151.985,30, kar znese 2.735,74, in največ 3,6% od iste osnove, kar znese 5471,47. Dodatno je potrebno plačati še članarino območni OZ, ki pa se razlikuje in je najboljše, da vprašate direktno tja. Če niste član OZ, članarine ne plačujete OZ, temveč gospodarski zbornici - oni vam pošljejo plačilni nalog.
LP Mirjana
Za članarino obrtni zbornici je najmanj 1,8% od 151.985,30, kar znese 2.735,74, in največ 3,6% od iste osnove, kar znese 5471,47. Dodatno je potrebno plačati še članarino območni OZ, ki pa se razlikuje in je najboljše, da vprašate direktno tja. Če niste član OZ, članarine ne plačujete OZ, temveč gospodarski zbornici - oni vam pošljejo plačilni nalog.
LP Mirjana