zbirni račun
Moderator: Mirko Zbačnik
zbirni račun
Zanima me, če je dovoljeno izdati zbirni račun enkrat mesečno, če ti fizične osebe dnevno plačujejo manjše zneske. Ali moraš dnevno izdati blagajniški prejemek, ali je zadosti, da ga zadnjega v mesecu v kumulativi?
*Sandra*
-
irenca
Hja, to tudi mene zanima. No, jaz sem si to uredila na naslednji način.
Naši punci je programer naredil program. Noter vnaša plačila. Vnešena plačila potem tvorijo knjigo izdanih računov-ddv. Na podlagi teh plačil sprintamo račune. Plačila pa niso preko blagajne ampak preko trr (splošne položnice).
Jaz dnevno poknjižim njen izpis(dobi plačila iz bank arta in to je izpis):
165/230(sk-naročniki)
In ona dnevno moj TRR - vnese plačila.
Jaz knjižim 110/230
Konec meseca ona meni izda knjigo za ddv. Jaz naredim izdani interni račun in zaprem 230 - saldo mora biti obvezno nula. Pregledam kto 165-terjatev do banke - ki tudi mora biti nula.
Verjetno bi ti lahko delala isto, samo gotovino moraš dnevno polagat (to mi je največja muka-ker včasih tudi pri nas kdo plača na blagajni).
No te račune pa knjižim 1000-blagajna/230 . Tako imam pri ddv-ju dve knjigi izdanih računov. Eno svojo (vključno z internim računom) in eno njeno (prva stran je interni račun).
Upam, da ti bo kaj koristilo,
lp, Irenca
Naši punci je programer naredil program. Noter vnaša plačila. Vnešena plačila potem tvorijo knjigo izdanih računov-ddv. Na podlagi teh plačil sprintamo račune. Plačila pa niso preko blagajne ampak preko trr (splošne položnice).
Jaz dnevno poknjižim njen izpis(dobi plačila iz bank arta in to je izpis):
165/230(sk-naročniki)
In ona dnevno moj TRR - vnese plačila.
Jaz knjižim 110/230
Konec meseca ona meni izda knjigo za ddv. Jaz naredim izdani interni račun in zaprem 230 - saldo mora biti obvezno nula. Pregledam kto 165-terjatev do banke - ki tudi mora biti nula.
Verjetno bi ti lahko delala isto, samo gotovino moraš dnevno polagat (to mi je največja muka-ker včasih tudi pri nas kdo plača na blagajni).
No te račune pa knjižim 1000-blagajna/230 . Tako imam pri ddv-ju dve knjigi izdanih računov. Eno svojo (vključno z internim računom) in eno njeno (prva stran je interni račun).
Upam, da ti bo kaj koristilo,
lp, Irenca