Sprememba sistematizacije delovnih mest

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
monkaa
Nov član
Nov član

Sprememba sistematizacije delovnih mest

Odgovor Napisal/-a monkaa »

Pozdravljeni!
V firmi bomo opredelili delovna mesta, katera so primerna za zaposlitev invalidnih oseb.
Ali pripravimo ANEKS ali na kakšen drug način spremenimo sistematizacijo del. mest?

Hvala za odgovor in lep dan!
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Sistemizacija je eno, Aneks ali Pogodba o zaposlitvi pa drugo oz. nadaljevanje sistemizacije.
Najprej sistemizirajte delovna mesta po postopku, potem invalidom dajte nove Pogodbe o zaposlitvi in ne Anekse.
Napišite dopis s katerim ponujate novo Pogodba o zaposlitvi na podlagi dokončne odločbe ZPIZ-a z r8 dnevnim rokom za podpis.
V nasprotnem sledi odpoved pogodbe skladno s 102. čl. ZPIZ-1-UPB2.
lp
Lep pozdrav.
metalica
monkaa
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a monkaa »

Hvala za odgovor, vendar ne spreminjam pogodb o zaposlitvi, pač pa me zanima izvedba spremembe same sistematizacije.
Sedaj jo imamo, vendar bi v njej določili tista delovna mesta, katera bi bila primerna tudi za invalide.
Zanima me, ali dodamo samo aneks k sistematizaciji ali kako drugače? (sklep, v katerem dodamo nov člen?)

Hvala za pomoč in lep petek.
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Sistemizacijo spreminjate na enak način kot ste jo sprejeli. Pri nas so sindikati in svet delavcev, katere moramo obvestiti, dobiti njihovo mnenje in to je to. S sklepom sveta delavev se sistemizacija uredi: sistemizira novo delovno mesto, ukine obstoječe ipd.
Na podlagi novo sistemiziranih mest pa razvrstite invalide in jim ponudite nove pogodbe o zaposlitvi.
Upam da sem pomagala, čeprav je že pozno a ne? Drugače, žal ni šlo.
lp
Lep pozdrav.
metalica
Odgovori