knjiženje potnih nalogov
Moderator: Mirko Zbačnik
knjiženje potnih nalogov
Zanima me kakšne stroške lahko vključim v potni nalog in kako potem potni nalolg knjižim v knjigo prihodkov in odhodkov? Potoval sem s svojim avtom.
Hvala
Hvala
potni nalog
kako pa se to vse knjizi v knjigo prihodkov in odhodkov? Ali se vse knjizi pod
eno postavko?
Hvala
eno postavko?
Hvala
-
racunalnik
- Računovodja

-
racunalnik
- Računovodja

Knjiženje potnih stroškov
Na podlagi česa se knjiži kilometrina za privat vozilo in na katere konte?Ali je dovolj obračun potnih stroškov?
Hvala za vaše odgovore!
Hvala za vaše odgovore!
Re: knjiženje potnih nalogov
Mene pa zanima alistroške ponega naloga knjižim kot prenos iz podjetja v gospodinjstvo ali obratno?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ali knjižimo kot prenos med s.p,.jem in gospodinjstvom je odvisno, kdo založi oziroma plača potni nalog.
Če vi dvignite denar s TRR je to pretok v gospodinjstvo. V tem primeru niti ni pomembna povezava med samim podnim nalogom in višino dviga. Samostojni podjetnik prosto razpolaga z gotovino. Ko knjižite potni nalog, pa to predstavlja pretok iz gospodinstva v dejavnost, ker vi kot podjetnik "založite" stroške poti, ki jih imate kot fizična oseba. Kilometrina je namreč povračilo stroškov, ki jih imate na poti. Sem ne sodi le gorivo, šač pa tudi "obraba" vašega avtomobila s vsemi strođki vzdrževanja.
Če vi dvignite denar s TRR je to pretok v gospodinjstvo. V tem primeru niti ni pomembna povezava med samim podnim nalogom in višino dviga. Samostojni podjetnik prosto razpolaga z gotovino. Ko knjižite potni nalog, pa to predstavlja pretok iz gospodinstva v dejavnost, ker vi kot podjetnik "založite" stroške poti, ki jih imate kot fizična oseba. Kilometrina je namreč povračilo stroškov, ki jih imate na poti. Sem ne sodi le gorivo, šač pa tudi "obraba" vašega avtomobila s vsemi strođki vzdrževanja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

V KPO sem knjižila višino potnih stroškov v stolpec 24 in pri pretoku gotovine pa zaznamujem kot prenos gotovine iz gospodinjstva v podjetje, ker račune za gorivo plačujem z 'gospodinjskim' denarjem, je tako uredu?
hvala.
hvala.
Še eno vprašanje glede potnih nalogov, letalsko karto sem knjižila posebej kot prejeti račun in nisem obračunala v potnem nalogu je to uredu ali je bolje da popravim?
Hvala.
Hvala.