blagajniški dnevnik

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
črtica
Nov član
Nov član

blagajniški dnevnik

Odgovor Napisal/-a črtica »

Tole bo vse skupaj malo čudno!
Konec junija letos smo zadnjič zaključili blagajno (blagajniški dnevnik), saldo cca. 200 SIT. Dvig gotovine v začetku oktobra. Vmes, zlasti v septembru je zaposleni založil nekaj sredstev (znamke, taxi,...).
Če naredim datum prjema računov za založena sredstva na dan dviga gotovine, ali mu lahko založena sredstva izplačam? Oz. za koliko časa nazaj lahko izplačam, je to en mesec? Ali se mora blagajniški dnevnik zaključiti vsak konec meseca, čeprav ni bilo izdatkov in ne prejemkov v določenem mesecu?

Lep pozdrav!
črtica
:?
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Izplačate mu lahko kadarkoli - ko prinese račune. Datum blagajniškega izatka je tisti ko denar izplačate in prejemnik sredstev je delavec ne tisti, ki je izstavil račun. Blagajniški dnevnik se vodi kronološko - se pravi, da se napiše za vsak dan ko je bila sprmemba v stanju ( vplačilo ali izplačilo ).

Pozdrav vsem,

MG
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Če je zaposleni založil sredstva, ne vidim razloga, da se mu ne bi povrnila, ob predložitvi računov, ki se glasijo na ime firme, seveda.
Blagajniški DNEVNIK se naredi na tisti dan, ko je polog v blagajno ali izplačilo iz blagajne. Jaz ga sicer izpišem tudi na zadnji dan v mesecu, ker so taka interna pravila podjetja, sicer se mi to ne zdi potrebno, razen na dan 31.12. zaradi inventure.
LP :)
črtica
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a črtica »

Lepotica in MG, hvala za odgovore!
Se mi je zdelo tako tudi logočno, vendar nisem bila prepričana.

Lep dan še naprej! 8)

črtica
Odgovori