Narobe DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alenka
Novinec
Novinec

Narobe DDV

Odgovor Napisal/-a alenka »

Hello...

Nujno rabim vašo pomoč...

V juliju smo poknižili en velik račun za OS. Za ta račun smo že prej plačali avans... (ne za ves račun!!!) In potem ko smo račun knjižili, smo upoštevali da smo plačali avans kao za cel račun in s tem si seveda nismo odštevali DDV. A si lahko zdaj naknadno popravim knjižbo in pravilno poknjižim in si odštevam DDV?? Ali to davčno ne zanima (če se zmotimo)???

Vem, da sem tole zdej zakomplicirala, ampak ne znam drugače razložit ta moj problem : :szardi:

Najlepša hvala za kakršnokoli pomoč!

LP
Alenka :wink:
tankra
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

V vsakem primeru lahko popravite DDV, saj motiti se je človeško.
Popravek naredite v tem mesecu in priložite obrazce za popravke za tisti mesec v katerem ste se zmotili.
Mogoče ne bilo neumno, da bi poklicali referentko in jo vprašali, če ji je to OK, meni se je že zgodilo, da ni hotela popravkov temveč kar nove obrazce za nazaj.

Lp
Tanja
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Popravite me če se motim.
Mislim, da od zadnje spremembe zakona o DDV da se ne popravljajo obrazci za nazaj in ne dostavlja novih obrazcev za nazaj, ker je potrebno v tem primeru( če je vračilo DDV ) popraviti celo verigo do zadnjega obračuna ampak se napako odpravi v tekočem mesecu in obračuna ter plača zamudne obresti od zadnjega dne v obdobju ko bi moralo biti obračunano do zadnjega dne v mesecu ko je bilo obračunano. Če je napaka v vašo skodo pa se obrasti ne obračunavajo.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori