DDv obračun oddan, opaziš da je napačen,kaj zdaj?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Julka1
Začetnik
Začetnik

DDv obračun oddan, opaziš da je napačen,kaj zdaj?

Odgovor Napisal/-a Julka1 »

DDV obračun sem že oddala,zdaj sem opazila napako. Kaj zdaj? Ali veljajo tudi drugi obrazci iz raznih programov, če nimaš rezerve?npr.iz ****?Hvala
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Napako popravite v tekočem obračunu. Ne oddajate popravkov za nazaj. ( popravke se je dajalo do 01.05.2004) Če je napaka v škodo davčne uprve potem bi morali za razliko obračunati in plačati obresti. Če pa je v vašo škodo pa napako samo popravite v tekočem obračunu.
Sicer pa boste naredili najbolj prav če se obrnete na vašega kontrolorja na DURS-u, ker sem ugotoivla, da imajo na različnih izpostavah različna navodila in prakso. Napaka v obračunu ni nič takšnega če to ugotovite sami in popravite. Če napako ugotovi inšpektor pa je lahko kar neprijetno.

Obrazcev ne rabite oddajati originalnih ampak lahko oddate tudi tiskane obrazce iz raznih programov ob predpostavki, da so enaki kot tiskani ( vključno z bar kodo v desnem zgornjem kotu )

Pozdrav vsem,

MG
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Julka1, če je to obračun za mesec SEPTEMBER, potem imate do konca OKTOBRA čas, da obračun popravite in ga ponovno pošljete na DURS. Je pa res najbolje kontaktirati z vašim referentom za DDV. Moje izkušnje so pozitivne.
Obrazci pa ni potrebno, da so tisti, ki jih pošiljajo oni.
LP :)
Julka1
Začetnik
Začetnik

NAPAČEN DDV OBRAČUN

Odgovor Napisal/-a Julka1 »

Ja sem kar poklicala kontrolorja! Do zapadlosti velja zadnji oddani obračun! Podobno kot za oddajo napovedi dohodnine. Nič ne komplicirajo.Hvala vsem!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Julka1 , jaz sem mislila, da gre za obračun za nazaj. Večina podjetij oddaja obračune zadnji ali predzadnji dan ampak če ste oddali prej lahko do zadnjega dne še vedno popravljate brez omejitev.
In res ne komplicirajo tudi če gre za napako za nazaj in si jo sam odkril in popravil. Tudi oni so se izgleda naučili da se je motiti človeško.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori