Zanima me,kdaj ti mora delodajalec izročiti delovno knjižico?Dala sem odpoved in mi delovno razmerje poteče 21.10.2005,vendar še nisem prejela delovne knjižice.Ali je zakonsko določen kakšen rok?Sedanji delodajalec bi me namreč želel zavarovati pri njem brez prekinitve delovne dobe.
Hvala,
Karmen
delovna knjižica
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Delodajalec vam je dolžan delocnoknjižico zaključiti in izročiti na dan, ko9 vam preneha delovno razmerje.
Knjižica ni njegova last vi se lahko zaposlite tudi brez nje, v prekršku je delodajalec. V kolikor vam je ne izroči, bo mogoče pomagal obisk inšpektorja. Verjetmite, tekoj ko se ta najavi, sigurno pošlje tudi knjižico.
Knjižica ni njegova last vi se lahko zaposlite tudi brez nje, v prekršku je delodajalec. V kolikor vam je ne izroči, bo mogoče pomagal obisk inšpektorja. Verjetmite, tekoj ko se ta najavi, sigurno pošlje tudi knjižico.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Novi delodajalec ima 8 dni časa od začetka delovnega rezmerja, da vas prijavi. Na prijavo in v delovno knjižico vpiše datum začetka delovnega razmerja. torej če dobite delovno knjižico zadnji dan DR pri prejšnjem delodajalcu in ga naslednji delovni dan odnesete novemu ima ta še vedno čas za prijavo brez prekinitve.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG
Brez panike! 21.10. letos še ni bilo in delodajalec vam bo delovno knjižico zanesljivo izročil zadnji dan. To je tudi običajen postopek. In kot je navedel MG, lahko novi delodajalec zadevo uredi tako, da ne bo prekinitve delovne dobe.
Vendar mi je pri datumu nekaj drugega prišlo na misel, oz. namig k pozornosti. 21.10. je petek. Predvidevam, da se pri novem delodajalcu ne boste zaposlili v soboto, 22.10. temveč v ponedeljek, 24.10. V skladu s pravilnikom o delovni knjižici, naj bi se le-ta sicer zaključila z nedeljo, npr. če delovno razmerje preneha na soboto. V vašem primeru pa se le prej pozanimajte pri enem oz. drugem delodajalcu glede točnega datuma vpisa prenehanja enega delovnega razmerja in nastopa drugega.
Le kot informacijo: imela sem primer, da se delavka lansko leto ni mogla upokojiti, ker ji je manjkal EN dan delovne dobe, delala pa je "celo življenje" brez kakršnekoli prekinitve. In koliko težav je imela ko je iskala tisti en dan vsepovsod! Razlog je bil prav zgoraj opisan. Delovna knjižica ni bila zaključena z nedeljo pač pa s soboto !
Vendar mi je pri datumu nekaj drugega prišlo na misel, oz. namig k pozornosti. 21.10. je petek. Predvidevam, da se pri novem delodajalcu ne boste zaposlili v soboto, 22.10. temveč v ponedeljek, 24.10. V skladu s pravilnikom o delovni knjižici, naj bi se le-ta sicer zaključila z nedeljo, npr. če delovno razmerje preneha na soboto. V vašem primeru pa se le prej pozanimajte pri enem oz. drugem delodajalcu glede točnega datuma vpisa prenehanja enega delovnega razmerja in nastopa drugega.
Le kot informacijo: imela sem primer, da se delavka lansko leto ni mogla upokojiti, ker ji je manjkal EN dan delovne dobe, delala pa je "celo življenje" brez kakršnekoli prekinitve. In koliko težav je imela ko je iskala tisti en dan vsepovsod! Razlog je bil prav zgoraj opisan. Delovna knjižica ni bila zaključena z nedeljo pač pa s soboto !