Odpovedni rok

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lazo23
Nov član
Nov član

Odpovedni rok

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Torej zanima me sledeče zaposlen sem za določen čas 6 mesecev in v pogodbi je delodajalec napisal da imam odpovedni rok, zanima me ali ni tako da če si zaposlen za določen čas odpovednega roka ni, se pravi da lahko prekinem delovno razmerje kadar hočem.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ni čisto tako, kot vi mislite. Pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena. V vsem tem vmesnem času, se reče do poteka delovnega razmerja za določen čas, pa veljajo odpovedni roki, kot ste jih dogovorili v pogodbi, v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih in kolektivno pogodbo.
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Pogodba za določen čas preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, ki je določen v pogodbi - torej pri vas po preteku 6 mesecev.
Pogodba pa lahko preneha veljati tudi predčasno - v kolikor se obe strani o tem sporazumno strinjata.

Predčasno prekiniti pogodbo pa se sme le iz utemeljenih razlogov. Tako iz strani delavca ali strani delodajalca. To se smatra kot izredno odpoved.

Upam, da sem pomagala
lazo23
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

hvala vama veliko sta mi pomagala
Odgovori