Oh ta dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
Oh ta dopust
Lep pozdrav delodajalec me je zaposliv za določen čas 6 mesecev z pričetkom 15.10.2005 do 15.04.2006. V sklepu o določitvi letnega dopusta za leto 2005/2006 mi je napisal sledeče: Delavcu pripada glede na delovno mesto, delovno dobo in težavnost delonvnega mesta,letni dopust v letu 2005/2006, 5 dni. Nato sledi sledeče letni dopust mora delavec izkoristiti najkasneje v koledarskem letu na katerega se nanaša ta sklep, oziroma najkasneje do 15.04.2006. V nasprotnem primeru mu pravica do koriščenja letnega dopusta preneha. Mene pa zanima sledeče ali tukaj vse štima in ali ni premalo 5 dni za 6 mesecev, morm še povdariti da se bom sedaj prvič zaposliv.
Po vaših podatkih bi dejal, da vam je delodajalec izračunal 20 do 24 dni dopusta, če bi delali celo leto. Vam pa pripada sorazmerni del tega. To je 5 dni do konca tega leta.
Naslednje leto pa vam pripada novi dopust, zopet sorazmerni del, ki znese 7 dni.
PS
Pri izračunavanju sorazmernega dela letnega dopusta se najmanj polovica dneva zaokroži na cel dan letnega dopusta (ZDR 162. člen)
Naslednje leto pa vam pripada novi dopust, zopet sorazmerni del, ki znese 7 dni.
PS
Pri izračunavanju sorazmernega dela letnega dopusta se najmanj polovica dneva zaokroži na cel dan letnega dopusta (ZDR 162. člen)