V istem mesecu bodo izplačane dve plače. Ena je bila 6.10. druga bo 25.10.
Ali drugo plačo izračunam kot kumulativo obeh plač zaradi davka.
Ali naredim plačo in dodam posebej kumulativo obeh plač.
Kateri obrazec je potrebno narediti za kumulativo dveh plač za s.p.?
LP L
dve izplačani plači v istem mesecu
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi jaz sem že imela primer izplačila plač v istem mesecu za dva meseca, vendar v tem primeru nisem nikoli delala kumulative.Za vsako plačo svoj Rek in nič kumulative.
Kumulativo sem naredila v primeru, da plača za določen mesec vsem delavcem ni bila izplačana na isti dan ali da je bila plača za en mesec izplačana v dveh delih.
Kumulativo sem naredila v primeru, da plača za določen mesec vsem delavcem ni bila izplačana na isti dan ali da je bila plača za en mesec izplačana v dveh delih.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Verjetno je lukec2 spraševal za izplačilo plače v dveh delih, potem velja odgovor pepi5, če gre pa za dve plači, ki se nanašata na različna meseca, pa je pravi odgovor dolenjke.
V vsakem primeru, ko je izplačilo v dveh ali več delih za isti mesec, ne glčede ali je to polovica plače sedaj, polovica kasneje, ali da pol delavcev dobi zdaj, pol pa pozneje, delamo kumulative, ravno tako izračunamo kumulative dohodnine in davka na plače.
Upam, da nisem preveč zakompliciral.
V vsakem primeru, ko je izplačilo v dveh ali več delih za isti mesec, ne glčede ali je to polovica plače sedaj, polovica kasneje, ali da pol delavcev dobi zdaj, pol pa pozneje, delamo kumulative, ravno tako izračunamo kumulative dohodnine in davka na plače.
Upam, da nisem preveč zakompliciral.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko