Zanima me, kako si preračunate transakcije za sredstva in obveznosti v določenem obdobju?
statistika finančnih računov
Moderator: Mirko Zbačnik
statistika finančnih računov
Ali se še kdo od vas ukvarja s statistiko finančnih računov?
Zanima me, kako si preračunate transakcije za sredstva in obveznosti v določenem obdobju?
Nekako ne razumem najbolj navodil, pa to počnem prvič, tako da bom hvalažena za vsako pomoč.
Transakcije se izračunajo kot zadnje stanje - prejšnje stanje
npr. stanje 31.3.2005 - stanje 31.12.2004, ki je lahko pozitivno ali negativno
V primeru, kot imate terjatve in obveznosti do tujine, pa je potrebno izločiti vpliv tečajnih razlik. Torej, izračunati, kakšen bi bil promet v določenem obdobju, če ne bi knjižili tečajnih razlik.
V tem primeru je tansakcija stanje 31.3.2005 - stanje 31.12.2004 +/- tečajne razlike
LP
npr. stanje 31.3.2005 - stanje 31.12.2004, ki je lahko pozitivno ali negativno
V primeru, kot imate terjatve in obveznosti do tujine, pa je potrebno izločiti vpliv tečajnih razlik. Torej, izračunati, kakšen bi bil promet v določenem obdobju, če ne bi knjižili tečajnih razlik.
V tem primeru je tansakcija stanje 31.3.2005 - stanje 31.12.2004 +/- tečajne razlike
LP
Hvala vsem za pomoč.
Sem naredila tako kot ste mi svetovali, pa še vedno javlja napake pri podatkih o vrednostnih spremembah. Podatki o transakcijah bi naj bili pravi. Preverjala sem po bilancah, računala razliko med stanjem 30.6. in 31.3., vse živo. Meni izračuni štimajo, tam pa mi javlja napako za neke take čudne zneske, da ne vem od kod so privlečeni in kam bi jih naj vpisala.
Evo kaj mi napiše:
Gotovina in vloge (502+503+504)
Kontrolna enačba:
ST31.3.*(-5%)
<= VS <=
ST31.3.*5%
AOP501
NAPAKA
+ST31.3.*5%(1) 2.467,65
+AOP501 (1) 0,00
Druge terjatve in obveznosti (525+526)
Kontrolna enačba:
ST31.3.*(-5%)
<= VS <=
ST31.3.*5%
AOP524
NAPAKA
+ST31.3.*5%(1) 1.052,35
+AOP524 (1) 0,00
A kdo to razume? Sem ze vprasala na Ajpes, pa ni odgovora.
Sem naredila tako kot ste mi svetovali, pa še vedno javlja napake pri podatkih o vrednostnih spremembah. Podatki o transakcijah bi naj bili pravi. Preverjala sem po bilancah, računala razliko med stanjem 30.6. in 31.3., vse živo. Meni izračuni štimajo, tam pa mi javlja napako za neke take čudne zneske, da ne vem od kod so privlečeni in kam bi jih naj vpisala.
Evo kaj mi napiše:
Gotovina in vloge (502+503+504)
Kontrolna enačba:
ST31.3.*(-5%)
<= VS <=
ST31.3.*5%
AOP501
NAPAKA
+ST31.3.*5%(1) 2.467,65
+AOP501 (1) 0,00
Druge terjatve in obveznosti (525+526)
Kontrolna enačba:
ST31.3.*(-5%)
<= VS <=
ST31.3.*5%
AOP524
NAPAKA
+ST31.3.*5%(1) 1.052,35
+AOP524 (1) 0,00
A kdo to razume? Sem ze vprasala na Ajpes, pa ni odgovora.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
A slučajno obstajajo še kaki drugi obrazci za sprintat, kjer bom lahko normalno vpisoval not številke???
S temi na koncu strani si lahko samo rit obrišem:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=76930
S temi na koncu strani si lahko samo rit obrišem:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=76930

Kinokija, če stanja štimajo, se samo vpiše v obrazec obrazložitve točno to - da je vse pravilno in da ni razlogov za odstopanja - mora biti vnešenih vsaj 30 znakov, da program sprejme obrazložitev. Potem se vsi obrazci označijo kot OK in jih lahko pošljete. Tako sem naredila sama.
Bizarre: če klikneš na gumb povečaj (ko si na ustreznem obrazcu) se v tabelo lahko vnesejo podatki zelo enostavno.
LP
Bizarre: če klikneš na gumb povečaj (ko si na ustreznem obrazcu) se v tabelo lahko vnesejo podatki zelo enostavno.
LP
Če greste na: http://www.bsi.si/html/porocanje_banki/ ... nav_3.html
najdete: konti A.enot – usmeritve za institucionalne enote, ki uporabljajo Kontni okvir in priporočeni kontni načrt za gospodarske družbe.
LP.
najdete: konti A.enot – usmeritve za institucionalne enote, ki uporabljajo Kontni okvir in priporočeni kontni načrt za gospodarske družbe.
LP.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.