Pozdrav vsem skupaj,
pojavlja se mi dilema, kako obračunavati potne naloge in sicer, če potujem iz SLO v Španijo preko Dunajskega letališča, najprej do Barcelone in potem dalje do Seville. VPrašanja, ki se mi porajajo:
- je dnevnice potrebno deliti na Avstrijske v času vožnje do letališča po A in španske
- ali se smatra dnevnica kot 100%, če v hotelu ne jem zajtrka
- ali moram pri obračunu predložiti kakšne račune za hrano, ki sem jo sam plačal, da bi bila dnevnica 100%. Ali se smatra, da je dnevnica 100% tudi če ni nobenih plačil z kreditno kartico podjetja ali plačila obrokov z gotovino firme?
- Kje na internetu lahko najdem % odbitkov od dnevnic glede na to ali mi je na poti bila zagotovljena prehrana ali ne?
- ali se smatra malica na letalu kot obrok in tako znižuje dnevnico?
- kolikšen je maksimalno dovoljen neobdavčen znesek za poslovna darila (nekaj moram seveda tudi nesti svojim poslovnim partnerjem)
Hvala za vaše odgovore že vnaprej
Rado
Večni potni nalogi ...
Moderator: Mirko Zbačnik
- če prespiš v hotelu se avtomatsko odšteje 10 % od 100 % dnevnice, saj prenočišče v večini primerov vsebuje tudi zajtrk, torej če zajtrka ne ješ, mora biti na računu za prenočišče tudi to razvidno, da si plačal samo sobo brez zajtrka
- za 100 % dnevnico mora biti izpolnjen pogoj - službeno potovanje - potni nalog - odsotnost nad 14 ur (tujina), za dokaz obstoja službene poti se izpiše tudi poročilo o službenem potovanju
- na letalu imaš samo malico - ni obrok (zajtrk, kosilo), glede na to jaz ne bi zniževala dnevnice
- % odbitkov dnevnice najdeš kar na straneh računovodje - uredba o višini povračil stroškov
zaenkrat toliko

- za 100 % dnevnico mora biti izpolnjen pogoj - službeno potovanje - potni nalog - odsotnost nad 14 ur (tujina), za dokaz obstoja službene poti se izpiše tudi poročilo o službenem potovanju
- na letalu imaš samo malico - ni obrok (zajtrk, kosilo), glede na to jaz ne bi zniževala dnevnice
- % odbitkov dnevnice najdeš kar na straneh računovodje - uredba o višini povračil stroškov
zaenkrat toliko