Dobro jutro,
Nekateri naši stalni kupci pri nakupu blaga istočasno nekaj vrnejo iz prejšnjih dobav. To evidentiramo na enem dokumentu (dobavnici), ko delamo račun pa naredimo: račun za prevzeto blago in dobropis za vrnjeno blago.
Opazila sem, da nekateri dobavitelji to naredijo na enem dokumentu (kot mi na dobavnici- se pravi nič dobropisa). Ali je to prav, ali se sme?
Meni se zdi to ok, saj iz davčnega vidika si kupec manj ddv upošteva, če dobi tak račun. Kaj pa pravijo dacarji? Imate kakšne izkušnje? Kakšno je vaše mnenje?
Hvala in lep pozdrav
nakup in vračilo blaga na istem dokumentu
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdrav!
Tudi mi naredimo tako, če stranka hkrati oziroma v istem davčnem obdobju nekaj kupi in nekaj vrne (odvisno od stranke;nekaterim delamo račun dnevno, drugim tedensko, drugim pa mesečno). Imeli smo tudi davno inšpekcijo za ddv za celo leto, pregledali so ogromno računov(IR in PR), pa ni bilo nič narobe.
Delajo pa tako tudi eni naši dobavitelji.
LP
Tudi mi naredimo tako, če stranka hkrati oziroma v istem davčnem obdobju nekaj kupi in nekaj vrne (odvisno od stranke;nekaterim delamo račun dnevno, drugim tedensko, drugim pa mesečno). Imeli smo tudi davno inšpekcijo za ddv za celo leto, pregledali so ogromno računov(IR in PR), pa ni bilo nič narobe.
Delajo pa tako tudi eni naši dobavitelji.
LP