Intrastat konkretno

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vanyuska
Novinec
Novinec

Intrastat konkretno

Odgovor Napisal/-a vanyuska »

Lepo pozdravljeni.

V podjetju so se odločili, da bomo sami poročali intrastat, do sedaj smo to delali preko deklaranta.

Imam nekaj konkretnih vprašanj.

1) Kateri tečaj se upošteva za izarčun v domačo valuto?
2) Kako se naredi sprememba uradne osebe zadoložene za poročanje in sprememba, da ne poroča več deklarant?
3) Ali se poroča blago uvoženo iz Kolumbije, carinjeno na Nizozemskem in potem pripeljano do nas?
4) Kam se lahko obrnem za takšna prav konkretna vprašanja?
5) Kako poteka testno poročanje? Kako kje to začnem???

Kar sem dobila na urednih straneh sem si prebrala, vendar je ful enih nejasnosti, prosim vas za pomoč.

Upam, na kakšen odgovor.

:roll:
Lep pozdrav,
Vanyuska
tassika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Re: Intrastat konkretno

Odgovor Napisal/-a tassika »

[quote="vanyuska"]Lepo pozdravljeni.

V podjetju so se odločili, da bomo sami poročali intrastat, do sedaj smo to delali preko deklaranta.

Imam nekaj konkretnih vprašanj.

1) Kateri tečaj se upošteva za izarčun v domačo valuto?
2) Kako se naredi sprememba uradne osebe zadoložene za poročanje in sprememba, da ne poroča več deklarant?
3) Ali se poroča blago uvoženo iz Kolumbije, carinjeno na Nizozemskem in potem pripeljano do nas?
4) Kam se lahko obrnem za takšna prav konkretna vprašanja?
5) Kako poteka testno poročanje? Kako kje to začnem???

Tako poskusila ti bom odgovoriti na par vprašanj:

vp.1: Statistični urad vsaki mesec objavi nek povprečni srednji tečaj po katerem se znesek preračuna v domačo valuto.
vp.2: za spremembo deklaranta je najboljše kar poklicati oddelek za intrastat pa vam oni povejo, če boste poročali elektronsko morate najprej pridobiti halcomovo kartico potem vam tam dodelijo geslo, če pa boste paprino pa mislim da bo dovolj samo kakšen dopis.

to je to kar jaz trenutno vem, najboljše pa je da pokličete direktno na intrastat.

lp :D
tasy
bostjan13
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bostjan13 »

Nekaj informacij pa lahko dobite tudi na naslovu http://intrastat-surs.gov.si/intprod/
Boštjan
Odgovori