rek1

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tajči
Novinec
Novinec

rek1

Odgovor Napisal/-a tajči »

Nujno prosim za pomoc, ali je potrebno oddati REK1 tudi za neizplačane plače (tudi ne ves kdaj bodo izplačane, obračunanae pa so. Hvala ze v naprej!!
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

HM, če ni isplačila mislim, da tudi REK-a ni potrebno pošiljati.
Mogoče se motim
LP
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Se strinjam z Metalico, dokler ni znano izplačilo nimam kaj pošiljat.

Lahko ga sicer izpolnite in čakate na datum izplačila potem pa pot pod noge...

Pa čimprejšnje izplačilo želim.

lep dan

:D

MdeBarca
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a barbarak »

Meni je davčna referentka dejala, ko sem ji hotela oddati rek 1 obrazec dva dni pred izplačilom plač, da naj ji ga pošljem, ko bodo plače izplačane. Na rek 1 obrazcu morate napisati datum izplačila, vendar vi ne veste, kdaj boste plače izplačali. Če boste prej poslali obrazec vas bodo terjali za plačilo davka in prispevkov za še neizplačane plače.

LP :D
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bodite pozorni na datum izplačila, namreč po pomoti bi skoraj moral plačati zamudne obreti, ker sem navedel napačen datum (zamaknjen za 1 mesec)! Sicer sem z dopisom rešil problem, a vseeno, obrazec in ne dejstvo tu velja.

Mirko
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Popolnoma se strinjam. To se je tudi meni zgodilo.
LP
birokrat
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a birokrat »

Še eno vprašanje v zvezi z REK-om in plačami:
Ali je možno izplačati neto plačo kasneje kljub temu, da se je REK 1 že oddal in tudi prispevki so bili že plačani?

Kako to plačilo izvesti, da ne bi bilo potrebno prispevkov ponovno plačati in popravljate vse obrazce?

Hvala za odgovor.

Petra

KB
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

REK vedno pošljemo po izplačanih plačah, v primeru delnih izplačil, vedno delamo kumulative. Če plače niso izplačane, ne pošljemo REK obrazca. Če plačo izplačate potem, ko ste poslali REK, (ki ga vedno pošljete le, ko izplačate plače).
Mislim, da se ne razumemo. Namreč plača je izplačana takrat, ko so izplačani tudi prispevki. Ti se nakazujejo isti dan, ali z zamikom 6 dni. Ko izplačamo NETO, moramo obvezno takoj, oziroma v 5. dneh plačati tudi prispevke. Obratno še nisem slišal. Če ste v stiski z trenutno likvidnostjo, uporabite zakonsko določen 6. dnevni limit. Drugače so zamudne obresti.

Če so bile plače že izplačane (in prispevki) in je bil na tej osnovi REK že poslan, je za ta mesec možen še dodatno izplačilo. Vendar morate pri dohodnini in davku upoštevatu kumulativo, ravno tako napraite kumulativni REK (to navedete na obrazcu).

LP, Mirko
ana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ana »

kakor sem zasledila se navedeni obrazec dostavi DURS-u <b>najkasneje</b> <b>na dan izplačila</b> plače. Če ne veste točnega datuma izplačila je bolje da ga ne pošiljate prej.

lp
tajči
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a tajči »

Vceraj smo dobili poziv z DUSRSa, da moramo predložiti te REKe1. Kot sem ze omenila, nimamo izplačanih plač. Navedene so pa take kazni. Kaj storiti?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pokličite na DURS svojega referenta(ko) in boste videli. To bi bil moj prvi korak

Mirko
ana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ana »

Odgovori