Kako je z računom in obračunom DDV ter ostalimi evidencami, če je naročnik blaga nemško podjetje z VAT številko, njemu bo izastavljen račun, blago pa hoče , da pošljemo podjetju v Sloveniji(ki z nemškim podjetjem ni v nikakršni povezavi-le njegov kupec je).
1.Obračunamo ddv ali smo oproščeni po 1.tč.46.člena ZDDV-1?
2.Napišemo na račun to klavzulo ali ne?
3.In če smo obračuna ddv oproščeni, poročamo s kvartalnim poročilom?
(do sedaj smo imeli le pridobitve , dobav v EU pa šer nikoli, zato lepo prosim za pomoč.
Račun v Nemčijo-EU, blago v SLO
Moderator: Mirko Zbačnik
jaz sem imela primer, ko je šlo blago na Hrvaško, račun pa v EU. Pri meni je šlo tako za navaden izvoz, kljub temu, da je bil račun izdan kupcu v EU. V davčnih evidenca bo tako tudi evidentirano, in sicer izvoz in ne pa dobava v skupnost.
za vas pa ne vem... blago ste dejansko prodali nemškemu kupcu, pa čeprav ni zapustilo slovenije, verjetno zaradi racionalizacije stroškov prevoza. kdo pa je plačal prevoz do kupčevega kupca?
jaz bi prihodke evidentirala kot prihodke z tujih trgov, sploh če je nemško podjetje dostavilo blago naprej.
za vas pa ne vem... blago ste dejansko prodali nemškemu kupcu, pa čeprav ni zapustilo slovenije, verjetno zaradi racionalizacije stroškov prevoza. kdo pa je plačal prevoz do kupčevega kupca?
jaz bi prihodke evidentirala kot prihodke z tujih trgov, sploh če je nemško podjetje dostavilo blago naprej.