Sem iskala po forumu, pa nisem našla pravega odgovora. Kaj pomeni biti prokurist v neki firmi oz. kakšne so obveznosti prokurista? Ali je nujna podjemna pogodba ali kaj podobnega, če je prokurist oseba, ki ni zaposlena v tej firmi?
Hvala.
Anela
Prokurist
Moderator: Mirko Zbačnik
Prokurist - nekdo z neomejenim pooblastilom pri poslovanju. V praksi pomeni to, da ima prokurist vsa pooblastila, kot če bi bil direktor. Lahko podpisuje pogodbe, plačilne naloge, sklepa posle,... Mislim, da ni nujno, da je zaposlen v podjetju. Njegova prokura je vpisana na sodišču v register, kjer pa pogodbe o zaposlitvi ne preverjajo.
lp
Magda
lp
Magda
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Res je da ima prokurist vsa pooblastila, da podpisuje vse dokumente kakor direktor. Edina razlika je v tem, da ne more prodati nepremičnin podjetja - npr. skladišče, poslovno stavbo ...
Glede pogodbe ne vem ali mora biti ali ne. Prepričana pa sem, da to ne more biti podjemna pogobda, saj je podjemna pogodba namenjena samo za opravljanje del, ki niso osnovna dejavnost podjetja.
Glede pogodbe ne vem ali mora biti ali ne. Prepričana pa sem, da to ne more biti podjemna pogobda, saj je podjemna pogodba namenjena samo za opravljanje del, ki niso osnovna dejavnost podjetja.