Digitalno potrdilo

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Digitalno potrdilo

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Živio. Sem sicer uporabnica svojega lastnega digitalnega potrdila, sedaj pa moram pridobiti še digitalno potrdilo za podjetje. Potrdilo bomo naročili pri Halcom-u, sedaj pa nisem prepričana, koliko jih potrebujemo. Ali je dovolj, da se naroči eno na direktorja, potem pa direktor pooblasti mene, da ga uporabljam? Ali potrevuje tako direktor kot jaz svoje digitalno potrdilo? Zaenkrat ga bomo uporabljali samo za e-davke, kasneje pa tudi za bančne transakcije.
Lep dan želim vsem :)
ultrafin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ultrafin »

Tudi pri nas imamo od HALCOM-a, uporabljamo ga za Proklik NLB in za e-poslovanje, glasi na direktorja, uporabljam ga pa jaz, ker sem zadolžena za računovodstvo in e-poslovanje.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Torej bom najprej zaprosila za 1 digitalno potrdilo. Ko pa bomo uvedli elektronsko plačevanje pri banki bomo zelo verjetno potrebovali več digitalnih potrdil, saj bo vsak podpisoval s svojim.
Hvala za pojasnilo :)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Imam še eno vprašanje. Ali je krovna naročilnica in zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila vse, kar je potrebno oddati na Halcom?
LP
ultrafin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Nič drugega ne rabite. Pošljejo vam predračun in ko ga plačate, traja cca. 1 teden da dobite kartico "ena za vse", čitalec in PIN kodo. Potem sledi še inštalacija in registracija.
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a lauren »

Ali potrevuje tako direktor kot jaz svoje digitalno potrdilo? Zaenkrat ga bomo uporabljali samo za e-davke, kasneje pa tudi za bančne transakcije.

Meni so na Davčni rekli, da potrebujem svoje potrdilo če bom jaz tista, ki bo poročala preko e-davkov. Tako se mi zdi tudi najbolj prav, saj je odgovoren za poročanje tisti, ki poroča, torej gre na njegovo ime. V primeru, da uporabljate za poročanje digitalno potrdilo koga drugega, je on tisti, ki odgovarja.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Jaz sem naročila eno potrdilo, ki se bo sicer glasilo na direktorja, uporabljala pa ga bom jaz. Saj je tudi REK obrazce podpisoval on, čeprav sem jih jaz pripravila.
Lp :)
ultrafin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Tudi pri nas imamo urejeno tako, kot je navedla Lotica, s tem da direktor najprej pregleda in podpiše izpise iz programa in šele nato uvažam ali pa
ročno vnašam v e-davke in pošiljam naprej.
lp
casper
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a casper »

kako je pa s tem če si rač. servis in podpisuješ za stranke oz. saj ne morem imeti 100 kartic?
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
Odgovori