Lep dan želim vsem
Digitalno potrdilo
Moderator: Mirko Zbačnik
Digitalno potrdilo
Živio. Sem sicer uporabnica svojega lastnega digitalnega potrdila, sedaj pa moram pridobiti še digitalno potrdilo za podjetje. Potrdilo bomo naročili pri Halcom-u, sedaj pa nisem prepričana, koliko jih potrebujemo. Ali je dovolj, da se naroči eno na direktorja, potem pa direktor pooblasti mene, da ga uporabljam? Ali potrevuje tako direktor kot jaz svoje digitalno potrdilo? Zaenkrat ga bomo uporabljali samo za e-davke, kasneje pa tudi za bančne transakcije.
Lep dan želim vsem
Lep dan želim vsem
Ali potrevuje tako direktor kot jaz svoje digitalno potrdilo? Zaenkrat ga bomo uporabljali samo za e-davke, kasneje pa tudi za bančne transakcije.
Meni so na Davčni rekli, da potrebujem svoje potrdilo če bom jaz tista, ki bo poročala preko e-davkov. Tako se mi zdi tudi najbolj prav, saj je odgovoren za poročanje tisti, ki poroča, torej gre na njegovo ime. V primeru, da uporabljate za poročanje digitalno potrdilo koga drugega, je on tisti, ki odgovarja.
Meni so na Davčni rekli, da potrebujem svoje potrdilo če bom jaz tista, ki bo poročala preko e-davkov. Tako se mi zdi tudi najbolj prav, saj je odgovoren za poročanje tisti, ki poroča, torej gre na njegovo ime. V primeru, da uporabljate za poročanje digitalno potrdilo koga drugega, je on tisti, ki odgovarja.