Dodatek na delavno dobo

Moderator: Mirko Zbačnik

accord
Novinec
Novinec
Kraj: RADLJE OB DRAVI

Odgovor Napisal/-a accord »

Zdravo
Ja mislim da nobeden (sedaj nas je 30) od zaposlenih ni prejemal tega dodatka in ga vrjeten tud nebo,če se nebo kdo zoperstavil "svojemu kruhu"....(nekaj jih je imelo sicer prikazano na plačilni listi ampak kot sem že povedal ali je stimulacija manjša ali pa ura,tko da dodatka ni prejel nihče na firmi)
Zanima me sam ali je še kakšna druga možnost da to rešimo ali sam da prijavim na delavno inšpekcijo ...????
Hvala
LP JANI
mat.jas.
Začetnik
Začetnik

Dodatek na delovno dobo

Odgovor Napisal/-a mat.jas. »

Živjo!

Ja glej najboljše in verjetno najbolj učinkovito bi bilo tako, da bi skupaj prijavili na Inšpektorat. Kot se mi zdi, vam do tega ni, ker se bojite sankcij. Drugače pa, če imate v podjetju organiziran kakšen sindikat se obrnite na sindikat in vam naj uredijo stvari. Sicer pa nekdo se bo moral enkrat izpostaviti, ker drugače vam delodajalec sam po svoji volji to ne bo popravil, kjub temu, da se verjetno zaveda, da kar počne, ni prav.
Za kakšno dejavnost gre?

Upam, da se bo kdo od delavcev opogumil in se izpostavil, le tako, boste dobili, kar vam pripada.

LP Matjas
accord
Novinec
Novinec

zdravo
gre za privtno podjetje kovinarstvo-večina prizvodov je za avstrijo,malo za slovenijo....ja nevem kdo si bo drznil ozi.opogumil in prijavil na inŠpektorat?
vrjetno bom to jaz, sam vseen nevem ali naj mu prvo povem ali ne( poskuŠal je Že nekdo ,vendar mu je rekel da on ne bo plačeval nekomu 10l dodatka za delovno dobo, če je pri njem zaposlen Šele eno let)..to je to
hvala lp

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
LP JANI
mijaho
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mijaho »

Zdravo!
Ja, točno tako. Nekdo se mora izpostavit in zahtevati, kar nam pripada. V prejšnjih odgovorih sem dobila več potrditev, potem pa sem stopila do odvetnika in bo zahtevek za izplačilo dodatka (po 204. členu ZDR) spisal kar on saj pravi, da ima večjo težo zahtevek s štempiljko odvetnika kot pa če bi ga pisno oddala sama. Tako se večina delodajalcev "ustraši" ter poravna svoje obveznosti.
Ustno smo direktorja že večkrat opozorili na to, tudi računovodstvo ga je pa ni nič zaleglo. Bomo videli v bližnji prihodnosti, kako bo odreagiral na papirnat zahtevek..... Vihar bo....
LP
accord
Novinec
Novinec

zdravo
Ja tko kot sem napisal,pri plači smo sedaj dobili nakazano v%za delavno dobo-denarja pa nič več kot bi ga moralo bit...nevem ali naj delavci mu rečemo ali bi bilo bolj modro it k odvetniku ozi.prijavit na inšpektorat...lp
LP JANI
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

S pomočjo inšpektorja preverite pravilnost prikaza podatkov na plačilnih listah in obenem poglejte vaše pogodbe o zaposlitvi. Za obrazložitev plačilnih list lahko povprašate tudi v vašem podjetju, kjer vam morajo znati povedati način obračuna.

Posvetovanje pri inšpektoratu še ni prijava, ta sledi, če ugotovite nepravilnsoti, za katere pa niste vi krivi. Za težave podjetnika ob morebitnih posledicah se ne sekirajte. Rzumem pa vašo zaskrbljenost glede pritiskov v tem priemru. A zakonsko ste tudi v tem priemru kriti. Mobing je kazniv tudi po ZDR.

A zakon je eno, dejstvo je pa vaše življenje. Brez muje se še čevelj ne obuje in marsikdaj tudi pravica ne pride brez muke (upam pa, da brez žrtev). :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mijaho
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mijaho »

Pozdravljeni!
Po nekaj časa se spet oglašam, da vam povem, da sem s pomočjo odvetnika delodajalcu izročila opomin za izplačilo dodatka na delavno dobo. Prva njegova rekacija je bila-drenje, vpitje in žaljenje mene osebno. Po prespani noči sva imela še en pogovor oz. je bil bolj monolog z njegove strani v katerem priznava, da se požvižga na kolektivno pogodbo in ne bo plačal (KP je še iz socializma-srp in kladivo), ker imamo itak po internem aktu priznanega 0,5% pri zadnjem delodajalcu. Minulo delo nam on priznava v bruto plači!!! Na izbiro mi je dal dve možnosti: da pozabim na vse skupaj (kar bo bolj težko) ali pa ga tožim in s tem lahko zaključiva sodelovanje. V bistvu bi rad v tem primeru od mene odpoved :)
Lp vsem!
Odgovori