"Normalen" rok za popravek obrazca DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

"Normalen" rok za popravek obrazca DDV

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zaradi spleta naključij nisem pravočasno prejel vse dokumentacije za obračun DDV-ja. Da ni bil zamujen rok, sem pač oddal, kar sem imel. Sicer je bil morala stranka v tem obdobju DDV doplačati, a ga zaradi presežka ni. Popravek bo, vsaj mislim nekoliko zmanjšal dolg, tako da doplačila z zamudnimi obrestmi ne bi bilo.

Zanima me, če tudi tu velja nek rok, do kdaj je to možno "normalno" popraviti, ali naj dokumente enostavno vključim v naslednje obdobje. Večinoma gre za gotovinske račune?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Kar v naslednjem obdobju, datum prejema naredite takrat, ko ste vi prejeli dokumente v knjiženje.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Najbolj elegantno bo, če boste datum prejema na prejetih obdobjih dali v obdobje, za katerega še niste oddali DDVja.
Če pa gre za izane račun, je zadeva malo bolj komplicirana. V tem primeru svetujem, da pokličete kontrolorja na DURSu, saj bo potreben popravek.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

V bistvu ne gre za izdan račun, pač pa za preplačilo kupca. Stranko sem že ničkolikokrat opozoril, naj bo na to pazljiv, a ni nič od tega. kot sem že omenil, sem prejel dokumentacijo pozno, 29. 7., s tem, da sem bil zadnja dva dneva odsoten, kar je tudi vedel. Sedaj sem ga ponovno opozoril, a ni nič s tem. Četudi kontaktiram z referentko, se zadeva ne bo izbojšala. Popravek bo kljub temu zmanjšal obveznost. O pravočasno pripravljeni dokumentaciji sem ga že večkrat opooril. A je tam tako, da je vse zadnji moment, pa še to le, če RES mora - kot pri plačilih.

Sicer je pa stranka dejala, da je za vse odgovorna ona, češ, kaj se grem. Glede na vse ostalo niti ne mislim izgubljati preveč energije zanjo.

:spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Delo z ljudmi je pa res včasih oteženo, človek bi se raje osredotočil na delo z živalmi.

Lep vikend.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Oddajam obrazce preko e-davkov in vedno lahko popravim zadnji obrazec. To pomeni, da do oddaje julijskega obrazca, vedno lahko popravim junijskega. Ko popravljam, pokličem kontrolorko da mi odpre obrazec. Nikoli ni težav. V programu pa grem enako kot da gre za prvi vnos (izbrem obrazec DDV-O in določim obdobje). Odpre se že oddani obrazec katerega potem popravim. Za starejša obdobja pa nisem delal popravkov (ne vem če je možno).

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ta popravek bom oddal še ročno, ker je bil tako tudi oddan.

Sam sem že poprvljal nek obrazec (popravek datuma izplačila na REK-u). Priložiti se moral objasnilo, tudi kot prilogo v wordu. A portal e-davkov te lepo usmerja. :spomezik:
Mirko Slika
Odgovori