Nujno, višina dnevnice!!!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mojcaz
Začetnik
Začetnik

Nujno, višina dnevnice!!!

Odgovor Napisal/-a mojcaz »

Pozdravljeni,

Vodilni v našem podjetju gredo na izobraževanje v Sloveniji, ki traja tri dni. Ker jim organiziramo prenočišče, ne gre drugače, kot da jim plačamo nočitev z zajtrkom. V okviru izobraževanja imajo organizirano kosilo. Večerje pa ni možno organizirati v hotelu. Kakšno dnevnico jim lahko izplačamo?

Mojca
pikaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a pikaa »

Jaz imam pa podvprašanje:
pošljemo nekoga na službeno pot v Nemčijo za dva dni (1 nočitev) in spi v hotelu, kjer ima tudi zajtrk (ki je vključen v nočitev) - ali se to šteje za brezplačen obrok (ker je vključen v ceno nočitve) in moramo znižati znesek dnevnice?
mojcaz
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mojcaz »

Če je zajtrk razviden iz računa, mu morate dnevnico znižati, oziroma mu lahko date celo, vendar vam je davčna ne bo priznala cele. Mi v primerih, ko iz računa ni razvidno, da je bil vključen zajtrk, izplačamo celo, drugače pa odbijamo.

Mojca
SILVA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a SILVA »

Če je zagotovljen zajtrk se odbije 10% dnevnice.To vem da velja za potovanja v tujino, kako je za potovanje v Sloveniji pa tudi jaz ne vem.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

To je vprašala tudi ena izmed udeleženk na posvetu Društva računovodij. Predavateljica je rekla, da za domače dnevnice nikjer ne piše, da je karkoli potrebno odšteti, če ima plačan zajtrk, kosilo ali večerjo. (tako kot natančno zdaj piše za dnevnice za tujino).
Ne vem pa, ali bi se davčni inšpektorji strinjali z njo.:D:D:D:???:

Martika
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a barbarak »

Jaz pa bom še nekaj vprašala, ko že govorite o dnevnicah. Slišala sem da nekateri obračunavajo dnevnice od povrečne bruto plače za predpretekli mesec in sicer najnižnja 1,74% od pov.br.plače, srednja 2,5% in najvišja 5% od povprečne bruto plače. Za razliko od dnevnic, ki so predpisane za gospodarstvo delavcem obračunavajo boniteto.
Ali kdo pozna tak način ?

LP :D
SILVA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a SILVA »

v moji bivši firmi smo izplačevali dnevnice nad uredbo, znesek nad uredbo pa je šel v boniteto.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Nič od dnevnic! Naj gredo na dieto!:razz:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Helanca, zresnimo se!
pikaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a pikaa »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Če je zajtrk razviden iz računa, mu morate dnevnico znižati, oziroma mu lahko date celo, vendar vam je davčna ne bo priznala cele. Mi v primerih, ko iz računa ni razvidno, da je bil vključen zajtrk, izplačamo celo, drugače pa odbijamo.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Hja, saj se mi je zdelo - na računu piše "Übernachtung", na enem pa "Logie". Iz tega pač inšpektor ne more vedeti ali je bil vključen zajtrk ali ne (je pa bil in to obilen :twisted:) zato sem obračunala polne dnevnice.

Ne se mi smejat, ampak ali sploh obstajajo nočitve brez zajtrka??
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

... če ga prespiš.

Mirko :wink:
Odgovori