Nujno, višina dnevnice!!!
Moderator: Mirko Zbačnik
Nujno, višina dnevnice!!!
Pozdravljeni,
Vodilni v našem podjetju gredo na izobraževanje v Sloveniji, ki traja tri dni. Ker jim organiziramo prenočišče, ne gre drugače, kot da jim plačamo nočitev z zajtrkom. V okviru izobraževanja imajo organizirano kosilo. Večerje pa ni možno organizirati v hotelu. Kakšno dnevnico jim lahko izplačamo?
Mojca
Vodilni v našem podjetju gredo na izobraževanje v Sloveniji, ki traja tri dni. Ker jim organiziramo prenočišče, ne gre drugače, kot da jim plačamo nočitev z zajtrkom. V okviru izobraževanja imajo organizirano kosilo. Večerje pa ni možno organizirati v hotelu. Kakšno dnevnico jim lahko izplačamo?
Mojca
To je vprašala tudi ena izmed udeleženk na posvetu Društva računovodij. Predavateljica je rekla, da za domače dnevnice nikjer ne piše, da je karkoli potrebno odšteti, če ima plačan zajtrk, kosilo ali večerjo. (tako kot natančno zdaj piše za dnevnice za tujino).
Ne vem pa, ali bi se davčni inšpektorji strinjali z njo.
:D:D:???:
Martika
Ne vem pa, ali bi se davčni inšpektorji strinjali z njo.
Martika
Jaz pa bom še nekaj vprašala, ko že govorite o dnevnicah. Slišala sem da nekateri obračunavajo dnevnice od povrečne bruto plače za predpretekli mesec in sicer najnižnja 1,74% od pov.br.plače, srednja 2,5% in najvišja 5% od povprečne bruto plače. Za razliko od dnevnic, ki so predpisane za gospodarstvo delavcem obračunavajo boniteto.
Ali kdo pozna tak način ?
LP
Ali kdo pozna tak način ?
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Če je zajtrk razviden iz računa, mu morate dnevnico znižati, oziroma mu lahko date celo, vendar vam je davčna ne bo priznala cele. Mi v primerih, ko iz računa ni razvidno, da je bil vključen zajtrk, izplačamo celo, drugače pa odbijamo.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Hja, saj se mi je zdelo - na računu piše "Übernachtung", na enem pa "Logie". Iz tega pač inšpektor ne more vedeti ali je bil vključen zajtrk ali ne (je pa bil in to obilen
) zato sem obračunala polne dnevnice.
Ne se mi smejat, ampak ali sploh obstajajo nočitve brez zajtrka??
Hja, saj se mi je zdelo - na računu piše "Übernachtung", na enem pa "Logie". Iz tega pač inšpektor ne more vedeti ali je bil vključen zajtrk ali ne (je pa bil in to obilen
Ne se mi smejat, ampak ali sploh obstajajo nočitve brez zajtrka??
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: