Knjigovodstvo za društva

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
xx081074
Začetnik
Začetnik

Knjigovodstvo za društva

Odgovor Napisal/-a xx081074 »

Pozdravljeni

Potrebujem pomoč pri izračunu cene za vodenje knjigovodstva za društvo. Gre za novonastali športni klub, ki se bo preživljal s članarinami in oglaševanjem sponzorjev ter z donacijami. Ne pričakuje se prav veliko dela, zato me zanima koliko bi vi ocenili oz. koliko zaračunavate takim strankam.
Zpam, da mi boste lahko pomagali.

Lp, Maja
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

če nimate izkušenj z vodenjem društva ... po novem (razmejevanje pridobitne in nepridobitne dejavnosti) tole ni prav enostavno. cena pa ... poglejte računovodsko tarifo, ki je objavljena na ... hmmm a lahko napišem ali je cenzura??? :nevem:

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

V http://www.racunovodja.com/ v rubriko iskanje vtipajte računovodska tarifa in jo dobite :spomezik: .

Pazite na zakonitost trga, lahko da cena po tej tarifi za koga ne bo sprejemliva :sjezen: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

moje izkušnje kažejo na to, da društvom ne raćunam storitev in iz enega čisto preprostega razloga, če so domačini, hvala bogu, da se dogaja nekaj v kraju in da jim bom jemal še tistih par evrov, ki nafehtajo okrog, no mi ne pusti vest da bi jim vzel
če pa jim računaš ti pa potem pošljejo takšno ali drugačno prošnjo za sponzoriranje in ne moreš bit skromen in običajno daš več, kakor si zaslužil z mesečnimi ali letnimi računi
Druga stvar pa je z nekaj društvi, ki opravljajo čisto pridobitno dejavnost organizirano kot društvo, da se legalno izognejo zavezanosti za ddv in plaćilu davka od dobička
Tako da dajem pobudo, če smo že računovodje (no naši vrli predstavniki) sprjeli raunovodsko tarifo, da skupaj oblikujemo pogoje pod katerimi bomo pro bono opravljali storitve za društva, saj na koncu si s tem tudi delamo reklamo
Odgovori