Pozdravljeni
Potrebujem pomoč pri izračunu cene za vodenje knjigovodstva za društvo. Gre za novonastali športni klub, ki se bo preživljal s članarinami in oglaševanjem sponzorjev ter z donacijami. Ne pričakuje se prav veliko dela, zato me zanima koliko bi vi ocenili oz. koliko zaračunavate takim strankam.
Zpam, da mi boste lahko pomagali.
Lp, Maja
Knjigovodstvo za društva
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V http://www.racunovodja.com/ v rubriko iskanje vtipajte računovodska tarifa in jo dobite
.
Pazite na zakonitost trga, lahko da cena po tej tarifi za koga ne bo sprejemliva
.
Pazite na zakonitost trga, lahko da cena po tej tarifi za koga ne bo sprejemliva
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

moje izkušnje kažejo na to, da društvom ne raćunam storitev in iz enega čisto preprostega razloga, če so domačini, hvala bogu, da se dogaja nekaj v kraju in da jim bom jemal še tistih par evrov, ki nafehtajo okrog, no mi ne pusti vest da bi jim vzel
če pa jim računaš ti pa potem pošljejo takšno ali drugačno prošnjo za sponzoriranje in ne moreš bit skromen in običajno daš več, kakor si zaslužil z mesečnimi ali letnimi računi
Druga stvar pa je z nekaj društvi, ki opravljajo čisto pridobitno dejavnost organizirano kot društvo, da se legalno izognejo zavezanosti za ddv in plaćilu davka od dobička
Tako da dajem pobudo, če smo že računovodje (no naši vrli predstavniki) sprjeli raunovodsko tarifo, da skupaj oblikujemo pogoje pod katerimi bomo pro bono opravljali storitve za društva, saj na koncu si s tem tudi delamo reklamo
če pa jim računaš ti pa potem pošljejo takšno ali drugačno prošnjo za sponzoriranje in ne moreš bit skromen in običajno daš več, kakor si zaslužil z mesečnimi ali letnimi računi
Druga stvar pa je z nekaj društvi, ki opravljajo čisto pridobitno dejavnost organizirano kot društvo, da se legalno izognejo zavezanosti za ddv in plaćilu davka od dobička
Tako da dajem pobudo, če smo že računovodje (no naši vrli predstavniki) sprjeli raunovodsko tarifo, da skupaj oblikujemo pogoje pod katerimi bomo pro bono opravljali storitve za društva, saj na koncu si s tem tudi delamo reklamo