Že večkrat sem potrebovala informacije v zvezi z mojim delom in jih od vas tudi dobila,za katere sem vam hvaležna.
Zopet se vam oglašam z naslednjim vprašanjem.
Zaposlena sem pri podjetju od letošnjega januarja za nedoločen čas in to samo za 4 ure.Pri drugem podjetju sem zaposlena 1 uro na teden,torej skupno 25 ur tedensko.Ostalih 15 ur si zavarovanje plačujem sama.
Sedaj se je pa podjetje pri katerm delam po 4 ure, odločilo da zapre firmo-gre v likvidacijo.Zanima me kaj mi vse po zakonu pripada, in koliko časa me delodajalec ne more odsloviti. Moram povedati da sem že starejša delavka in imam 34 let delovne dobe.Kako lahko dobim nadomestilo na zavodu?prosim za izčrpen nasvet.
Oziroma,ker je moj primer dokaj kompleksen, kam se lahko obrnem,da mi ustrezno napotijo za razrešitev moje zadeve.
Hvala in lep pozdrav.
Delovno razmerje
Moderator: Mirko Zbačnik
Zdravo.
Mene pa zanima kaj storiti v primeru, da ti delovno razmerje (odpovedni rok) poteče na petek, nov delodajalec te pa lahko prijavi s ponedeljkom. V soboto se namreč ne da prijaviti, kot so mi pojasnili na ZZZS v Lj. Kaj storiti v tem primeru? Dva dni plačam sama ali sem nezavarovana? Kakšne so posledice? Se šteje za prekinjeno zavarovanje?
Hvala za odgovore
LP, Lejla
Mene pa zanima kaj storiti v primeru, da ti delovno razmerje (odpovedni rok) poteče na petek, nov delodajalec te pa lahko prijavi s ponedeljkom. V soboto se namreč ne da prijaviti, kot so mi pojasnili na ZZZS v Lj. Kaj storiti v tem primeru? Dva dni plačam sama ali sem nezavarovana? Kakšne so posledice? Se šteje za prekinjeno zavarovanje?
Hvala za odgovore
LP, Lejla