osebni stečaj

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jena23
Začetnik
Začetnik

osebni stečaj

Odgovor Napisal/-a jena23 »

Lepo pozdravjeni, ker na tem forumu še nisem zasledila te teme, ki nekako spada tudi v računovodske teme, me zanima, kolilko je kdo seznanjen z zakonom o osebnem stečaju ki nastopi s 01.10.2008..

:) :o :ssok:
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Nekaj je na tem linku

http://www.zps.si/sl/osebne-finance/den ... ecaju.html

veliko pa bo prinesla praksa.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
jena23
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jena23 »

Hvala, da ste se tako hitro oglasili,...
Saj te splošne stvari so jasne že od januarja,
samo res je , ne vemo kaj bo praksa prinesla, nekje sem namreč prebrala ,da naj bi že vložitev stečajnega postopka terjala okrog 3000,00 eur, samo kako bo nekdo ko ima zaradi raznoraznih izvršb blokado na vseh računih in ko komaj preživi, še skrampal tako veliki denar za začetek stečajnega postopka.
Pri nas v računovodskem servisu imamo veliko takih primerov, samostojnih podjetnikov ko so ostali dolžni predvsem davčnim in podobnim institucijam, in zakon o osebnem stečaju, bi največ prinesel prav takim.
Prepričana sem, da se tudi vi srečujete s takimi primeri, zato bi blo fino,
če bi jim nekako pomagali, saj mislim, da jih večina s tem zakon sploh ni seznanjena. :sneodobren:
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Če bi mene kdo prašal (pa me ne) - spet en predpis, ki smo ga skopirali na razvitem zahodu in tako kot tam ga bodo znali izkoristiti samo "maherji". Baje jim je treba dati "popravca", da bodo po enem neuspelem poskusu lahko ponovno začeli. Kaj pa vsi tisti, od "maherjev" nategnjeni - tudi oni imajo "popravca" s tem, da se ne bodo ponovno pustili nategniti? lp
Odgovori