Spet stranka, ki trdi naslednje:
v državah EU nabavlja razno literaturo. Ker ne predloži svoje ID številke (kljub temu da je zavezanec za DDV), ji seveda zaračunajo DDV po recimo angleških predpisih, kjer je davek slučajno tudi 20%). Trdi (ker so ji to nekje svetovali), da lahko DDV, ki ga zaračuna država EU, uveljavlja kot odbitni v obračunu DDV. Meni ne gre v glavo, kako bi lahko od slovenske države zahteval angleški davek. Popravite me če se motim.
In če se ta DDV ne odbija, ali lahko gre v strošek?
odbitek ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
odbitek ddv
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
To sem ji svetovala, naj naslednjič predloži ID številko.
Ma včasih se prav čudim, kje pobirajo take nasvete? In tako vehamentno trdi, da ma prav, da se že sprašujem, če sem kaj spregledala... in potem se znajdem tukaj
Ma včasih se prav čudim, kje pobirajo take nasvete? In tako vehamentno trdi, da ma prav, da se že sprašujem, če sem kaj spregledala... in potem se znajdem tukaj
Naty
Ja od angleške države bi bilo logično zahtevati DDV (vendar kot ste dejali gre za majhne zneske in se ne splača), ampak trditev je bila, da odbitek lahko uveljavljamo v slovenskem obračunu DDV... meni nepojmljivo, če pa bi države sklenile tak sporazum, da bi lahko kjerkoli zahtevali DDV nazaj, bi bilo pa odlično superiorno prekrasno 
Naty